Kentucky’de Ölü Sayısı Artıyor

Kentucky’de Ölü Sayısı Artıyor

ABONE OL
22:00 - 30/07/2022 22:00
Kentucky’de Ölü Sayısı Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Kentucky eyaletinde yoğun yağışların neden olduğu sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı en az 25 kişiye yükseldi. Yetkililer ölü sayısının daha da artmasını beklediklerini söylüyor.

Eyalette son birkaç gündür devam eden yağışların bilançosu ağırlaşıyor. Bazı bölgelerde sel suları evlerin çatılarına kadar ulaştı. Arama kurtarma ekipleri botlar ve helikopterlerle mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalışıyor. Kentucky Valisi Andy Beshear düzenlediği basın toplantısında tehlikenin henüz geçmediğini yağışların devam edeceğini söyledi.

Şu ana kadar ki yıkımın bilançosu hakkında bilgi veren Vali Beshear, yaklaşık 2 bin 200 kişinin yaşadığı bir kasabanın tamamen sel suları altında kaldığını söyledi. Kentucky’de şu ana kadar yüzlerce ev ve işyeri sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi ya da tamamen sular altında kaldı.

Can kayıplarının artmasından endişe ettiklerini söyleyen Beshear şu ana kadar hayatını kaybettiği tespit edilen en az 25 kişiden 6’sının çocuk olduğunu söyledi. Can kayıplarının asıl bilançosunun yağışların kesilip suların çekilmeye başlamasıyla ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Uzmanlar metrekareye 24 saatte 25 cm civarında yağış düşen bölge açısından bu yağışların rekor düzeyde olduğuna dikkat çekiyorlar. Aşırı yağışlar bazı bölgelerde toprak kaymalarına da neden oldu.

Birçok bölgede halk Selden kurtulmak için yüksek bölgelere kaçarken çok sayıda kişi helikopterlerle bulundukları yerden alınmaya devam ediyor. Vali Beshear şu ana kadar en az 600 kişinin acil durum ekipleri tarafından kurtarıldığını da belirtti. Bu kişilerin yüzden fazlası helikopterlerle ancak bulundukları yerden alınabildi.

Yağışların yarattığı olumsuz durum nedeniyle Kentucky ve West Virgina eyaletlerinde 25 bine yakın ev ve işyerine elektrik de verilemiyor. Benzer şekilde doğalgaz ve içme suyu servislerinde de sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. Bölgede cep telefonu ve internet hizmetlerinde de kesintiler oluyor.

ABD Başkanı Joe Biden da bölgeyle ilgili acil durum ilan ederek federal yardım fonları bölge için aktif hale getirilmesi talimatı verdi.

Ulusal Meteoroloji Dairesi bölgede yağışların bir süre daha devam edeceği uyarısında bulunuyor.

VOA tarafından geçilen Kentucky’de Ölü Sayısı Artıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kentucky’de Ölü Sayısı Artıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kentucky’de Ölü Sayısı Artıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.