Kasırga Bölgesine Haftalarca Elektrik Verilemeyecek

Kasırga Bölgesine Haftalarca Elektrik Verilemeyecek

ABONE OL
12:03 - 31/08/2021 12:03
Kasırga Bölgesine Haftalarca Elektrik Verilemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ida Kasırgası’nın vurduğu Louisiana eyaletindeki New Orleans’ın belediye başkanı, halktan, şu aşamada evlerine geri dönmemelerini istedi. Gerekçe bölgede elektriklerin kesik olması ve kısa vadede sorunun çözülmesinin beklenmemesi.

Ida Kasırgası, 16 yıl önce bölgede bin 800 kişinin ölümüne neden olan Katrina Kasırgası’yla aynı tarihte New Orleans’ı vurdu. Kategori 4 seviyesine ulaşan fırtınada anlık rüzgarların hızı zaman zaman saatte 240 killometreye kadar çıktı. Bu defa can kaybı sayısı çok az olsa da bölgenin elektrik altyapısı fırtına nedeniyle çok ağır hasar gördü.

New Orleans ve Louisiana’ya komşu eyalet Mississipi’de bir milyondan fazla hanenin elektriksiz kaldığı, bölgedeki 8 ana dağıtım hattının tamamının zarar gördüğü belirtiliyor. Dev enerji nakil kulelerinden birinin Mississipi nehrine devrildiği haber verildi.

Yetkililer mevcut arızaların giderilip bölgeye yeniden elektrik verilmesinin haftalar sürebileceğini söylüyor. Bölgede bu hafta beklenen yüksek sıcaklıkların da çalışmaları olumsuz etkileyeceği ifade ediliyor.

En az 3 kişinin hayatını kaybettiği fırtına sonrası kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Evlerinde mahsur kalanlara yardım ulaştırılmaya çalışılıyor. ABD Başkanı Joe Biden, yardım ekipleriyle birlikte görevlendirilen 5 bin Ulusal Muhafız’ın da olduğunu söyledi.

Fırtına ve yağışlardan etkilenen bölgelerde iletişimde de sorunlar yaşanıyor. Federal hükümetin yaptığı girişimle bölgede tüm cep telefonu operatörleri ortak faaliyet gösteriyor. Telefon çeken bir bölgede abonenin hangi firmadan olduğuna bakılmaksızın hat sağlanıyor ve arama yapılmasına imkan tanınıyor.

Ida Kasırgası karaya ulaşmasının ardından tropik fırtına seviyesine inse de getirdiği yağışlar geniş bir bölgede etkili olmaya devam ediyor.

Yağışların Çarşamba günü başkent Washington’a kadar ulaşması bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Kasırga Bölgesine Haftalarca Elektrik Verilemeyecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kasırga Bölgesine Haftalarca Elektrik Verilemeyecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kasırga Bölgesine Haftalarca Elektrik Verilemeyecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.