KARNAVAL NEDİR?

ABONE OL
22:13 - 11/02/2024 22:13
3

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Helau Helau Helau
Karnaval, tipik olarak, sirkteki bazı unsurları birleştiren geçit töreni, halkın sokak partisi ve diğer eğlenceler gibi olayları içeren halk kutlamalarını içerir. Ayrıntılı kostümler ve maskeler, insanların günlük bireyselliklerini bir kenara koymalarını ve yüksek bir sosyal eğlenceli birlik duygusudur.
***
Karnaval ‘da Milli Bayraklarla sokak gösterisi yapılmaz.
Sokak eğlencesinde dil, din, ırk, mezhep gibi duygular ön plana çıkmaz.
Kimileri Almanya’da Türk Bayrakları ile özel çıkarlarını ön plana çıkararak kendi reklamını yaptı. Birkaç sarhoş Türk Bayrağına hakaret etse idi eğer acaba ucuz reklamcılar bu ağır yükün altından kalkabilirler miydi?
AfD`yi hortlatan yabancı düşmanlığına neden olan böyle ucuz düşünceyle toplumsal sorunlar yaratanlardır. Onlar ortadan kaybolur faturayı saf temiz insanlar öder.
***
1984 de şehir orkestrasında Tuba çalıyordum. Köln’de karnaval gösterilerine orkestra olarak katıldık. Avrupa’nın her bölgesinden insanlar vardı. Orda bile kimse Ellerinde Hollanda, Belçika İtalya Fransa bayrakları ile sokak eğlencesini kutlamıyorlardı.
Herkes çılgınca eğleniyordu. Ne kavga nede dövüş vardı. Avrupalının eğlencesine hayran kalmıştım.
****
Bayraklar milletlerin kutsalıdır. Bir grubu derneği ya da siyasi bir partiyi temsil etmez.
Neyi nerede nasıl kullanmasını ve nasıl eğlenmesini bilmek bir görgü ve saygı kuralıdır. Karnaval milli bir bayram değil. Mizahlı sokak ya da salon eğlencesidir.

Eğlence mizahla olur bayrakla değil.

Necati Aydın

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.