Kardeş kent Antalya’dan haber var

Kardeş kent Antalya’dan haber var

ABONE OL
13:33 - 17/10/2019 13:33
Kardeş kent Antalya’dan haber var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kardeş Şehir Antalya’ya giden Nürnberg heyeti, güzel haberlerle geri döndü

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Maly’i temsilen heyetiyle birlikte kardeş şehir Antalya’ya uçan Meclis Üyesi Aynur Kır, güzel haberlerle geri döndü. Hemen ilk günden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve Antalya Dışişleri’nden sorumlu Alperen Erkazancı ile görüşen Aynur Kır, Rıza Özlek ve Daniel Nevaril Antalya-Nürnberg arası dostluğun pekiştirilmesi doğrultusunda yapılacak projeleri konuştular

NOEL PAZARI ANTALYA İLE ŞENLENECEK

Önümüzdeki Noel Pazarı’nda Nürnberg Belediye Başkanı Maly’nin daveti üzerine Antalya standının açılışına katılmayı planlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve heyeti pazar ile ilgili bilgi edindiler. Heyet ayrıca önümüzdeki yıl planlanan Antalya Üniversite Hastanesi ile ortak bir psikiyatri kongre çalışmasının ön konuşmalarını Belediye ile paylaştılar. Ardından kitap fuarının açılışına katılan heyet, burada Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in imza törenine katıldı.

ULRİCH MALY’E TEŞEKKÜR

Gezinin ikinci gününde Muratpaşa Belediyesi’nin Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlediği tören esnasında kız çocukları Çocuk Hakları Sözleşme Maddelerini seyircilere okudular. Ardından Nürnberg Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Türk-Alman Kadınlar Derneği Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel ve Antalya Kadınlar Derneği Başkanı Kamile Yılmaz, Alyazma Anıtı’nın önünde Kadınlar dayanışma ağacının açılışına imza attılar. Antalya Kadınlar Derneği Dr.Maly’e desteğinden dolayı teşekkür etti ve Aynur Kır temsilciliğinde bir plaket hediye etti.

KALEİÇİ FESTİVALİNE KATILDILAR

Heyet aynı zamanda Kaleiçi Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere katıldı ve Almanya Konsolosu Wolfgang Wessel ve Alman Kültür ve Kardeşlik Derneği Başkanı Beate Göktekin ile görüştü. Dolu dolu geçen dört günün ardından Pazartesi akşam geri dönen heyet, iki kardeş şehir arasında güzel adımların atıldığını altını çizdi.

 

ha-ber.com / Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.