Kansas City Chiefs kupa geçit töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Kansas City Chiefs kupa geçit töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABONE OL
10:31 - 15/02/2024 10:31
Kansas City Chiefs kupa geçit töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerikan futbolu liginde Pazar günü oynanan Super Bowl müsabakasını kazanarak şampiyon olan Kansas City Chiefs takımı için düzenlenen geçit töreninde silahlı saldırı oldu. Polis, Kansas şehrindeki törende yaşanan olayda vurulanlar olduğunu açıkladı.

Olayda silahla vurulan kişilerin durumu belirsizliğini korurken Belediye başkanı ve polis şefi, iki kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olay yerinde onlarca polis arabası ve emniyet görevlisi sevk edilmiş durumda.

Yetkililer kutlamalar ve geçit törenine yaklaşık bir milyon kişinin katıldığını belirtiyorlar.

Polis, olayda yaralanan kişi sayısının henüz tam olarak tespit edilemediğini ama 10 ila 15 yaralı olduğunu bildiklerini söyledi. Polis şefi ayrıca olay yerindeki vatandaşların da saldırganlardan birinin yakalanmasına yardım ettiğine dair kendilerinde de bilgiler olduğunu söyledi. Sosyal medyada da taraftarların bir kişinin üzerine koşarak onu yere yatırdıkları görüntüler yayıldı.

Polis olayda yaralanan kişiler arasında çocuk olmadığını bildiklerini de açıkladı.

Çoşkulu bir kalabalığın olduğu geçit töreninde silah seslerinin duyulması üzerine büyük bir panik yaşandığı ifade ediliyor. İnsanların silah seslerini ilk anda havai fişek sesi zannettikleri ancak saldırı olduğunu anlayınca kaçışmaya başladıkları ifade ediliyor.

Bazı görgü tanıkları silah seslerinin otomatik silahı çağrıştırdığını çünkü çok hızla art arda gelen sesler duyduklarını anlatıyor. Vurulan kişilerin şehrin eski tren istasyonu ve bugün müze olan Union Station binası yakınlarında olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları ayrıca polis memurları ve sivil polislerin Union Station’a doğru ellerinde silahlarıyla koştuklarını anlattı.

Saldırının ardından Kansas City Chiefs oyuncuları, kulüp yetkilileri ve ailelerinin Union Station binasına götürüldükleri ve durumlarının iyi olduğu açıklandı. Kutlamalara katılan Missouri valisi ve eşiyle, Kansas valisinin de güvenli bir şekilde alandan çıkarıldıkları belirtildi.

Amerika’da sık sık yaşanan silahlı saldırılar bazen spor karşılaşmalarının kutlamalarında da görülebiliyor. Son olarak geçen yıl Haziran ayında Denver Nuggets’ın NBA finali sonrası düzenlenen kutlamasında da silahlı saldırı olmuş 10 kişi yaralanmıştı.

Yerel medya kanallarına konuşan görgü tanıklarından biri, hemen yanlarındaki bir kişinin eşinin ve çocuğunun yanında ağzından vurulduğunu ve tüm üstü başının kan içerisinde kaldığını anlattı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği yaralıların yakındaki hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatıldığı açıklandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin, hangi amaçla bu saldırıyı gerçekleştirdikleri henüz bilinmiyor.

ABD Başkanı Biden saldırıyla ilgili bilgilendirildi

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili olarak ABD Başkanı Joe Biden’a bilgi verildiği ifade edildi.

Beyaz Saray kaynakları, saldırının ardından yönetimin bölgedeki idarecilerle iletişim halinde olduklarını açıkladı.

Beyaz Saray’ın bölgeye federal olarak da yardım teklifinde bulundukları belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen Kansas City Chiefs kupa geçit töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kansas City Chiefs kupa geçit töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kansas City Chiefs kupa geçit töreninde silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.