Kalın ve O’Brien Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Suriye’yi Konuştu

Kalın ve O’Brien Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Suriye’yi Konuştu

ABONE OL
10:30 - 27/10/2020 10:30
Kalın ve O’Brien Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Suriye’yi Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O’Brien’la Azerbaycan-Ermenistan meselesi başta olmak üzere Suriye, bölgesel meseleler, güvenlik işbirliği ve ikili ilişkileri görüştü. İkili dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada “Karabağ meselesine diplomatik yollarla çözüm arayışlarının önemli olduğuna vurgu yapılırken Ermenistan tarafının ateşkes ihlallerinin ve sivil halkı hedef alan saldırılarının uluslararası hukuka aykırı ve kabul edilemez olduğu belirtildi. Kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sağlanabilmesi için Ermenistan’ın Yukarı Karabağ ve çevresinde işgal ettiği topraklardan tümüyle çekilmesinin elzem olduğu yinelendi. Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün sağlanması hususunda uluslararası toplumun BMGK ve AGİT kararları çerçevesinde somut adımlar atması gerektiği vurgulandı”denildi.

Görüşmede ayrıca Suriye’deki durum da ele alındı ve Suriye’de İdlib çatışmasızlık bölgesinde rejim ve destekçilerinin son dönemde artan saldırılara değinildi.

Açıklamada, Kalın ve O’Brien’ın Suriye’de muhtemel yeni krizlerin ortaya çıkmaması için 5 Mart Mutabakatının korunması ve anayasa çalışmalarıyla siyasi çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptıkları ifade edildi.

VOA tarafından geçilen Kalın ve O’Brien Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Suriye’yi Konuştu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kalın ve O’Brien Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Suriye’yi Konuştu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kalın ve O’Brien Azerbaycan-Ermenistan Çatışması ve Suriye’yi Konuştu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.