Kalabalıkların coşkulu desteğine alışık olan Trump, bu kez Libertaryan kongresinde yuhalandı

Kalabalıkların coşkulu desteğine alışık olan Trump, bu kez Libertaryan kongresinde yuhalandı

ABONE OL
00:44 - 27/05/2024 00:44
Kalabalıkların coşkulu desteğine alışık olan Trump, bu kez Libertaryan kongresinde yuhalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Başkan ve Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump, Cumartesi gecesi Libertaryan Ulusal Kongresi’nde pek alışık olmadığı bir protestoya maruz kaldı. Trump, mitinglerinde kendisine sıkı sıkıya sadık destekçilerinin coşkusunun tersine, bu sefer yuhalandı ve sözlü tacizlere uğradı.

Sınırlı hükümet ve bireysel özgürlüklere inanan libertaryanlar, Cumhuriyetçi Trump’ı, başkan olduğu sırada COVID-19 aşısının üretilmesini aceleye getirmek ve pandemi sırasında aşı olmayanlara uygulanan sınırlamaları engellemek için yeterli çaba göstermemekle suçluyor.

Washington’daki kongrede Trump kürsüye çıktığında, kalabalıktan yuhalama sesleri yükseldi. Sadece küçük bir kesim Trump’a destek tezahüratı yaptı.

Libertaryan Parti’nin kongresinde Trump kürsüye çıktığında kalabalıktan tepkiler yükseldi.

Trump’ın kampanya ekibi, eski başkanın gördüğü hasmane karşılamaya ilişkin yorum taleplerine henüz yanıt vermedi.

Kongredeki konuşmasında Trump, kendisine karşı federal ve eyalet düzeyinde dört federal kovuşturmada toplam 88 suçlamanın yöneltildiğine dikkat çekerek, “Geçmişte libertarian olmadıysam bile şimdi öyleyim” dedi.

Trump, 5 Kasım’da yapılacak seçimlerde rakibi ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimini ve Demokratlar’ı, “sol kanat faşizmindeki yükselişin” parçası olmakla suçladı.

Trump, çekişmeli geçmesi beklenen seçimlerde, vergiler ve hükümetin boyutu gibi konularda Demokratlar’dan çok Cumhuriyetçiler’e yakın duran libertaryanların desteğini almaya çalışıyor.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Libertaryan Ulusal Kongresi’ne katılarak konuşma yaptı.

“Birbirimizle kavga etmemeliyiz” diyen Trump, Biden’ı seçimlerde yenilgiye uğratmak için libertaryanlara kendisiyle birlikte çalışmaları çağrısı yaptı. Ancak bu çağrısı, her ne kadar kalabalığın büyük kısmı Biden’a ve yönetimine şiddetle muhalefet etse de, yuhalamalar şeklinde karşılık gördü.

Yuhalamalara rağmen konuşmasını sürdüren Trump, kalabalığa hitaben, eğer kendisini desteklemezlerse, seçimlerde çok küçük sayıda bir kitlenin desteğini almaya devam edecekleri şeklinde takıldı.

Trump, seçimleri kazanması halinde kabinesinde bir libertaryanı görevlendirme sözü verdiğinde de kalabalıktan “saçmalık” şeklinde bağıranlar olduğu görüldü.

Libertaryanlar 2020’deki başkanlık seçimlerinde yüzde 1,2, yani 1 milyon 800 bin civarında oy toplamıştı. Ancak Kasım ayında yapılacak seçimlerin kaderini, oranların yakın olduğu birkaç eyaletteki sadece on binlerce oyun belirleyebileceği ve bu nedenle Trump’ın libertaryanlardan alabileceği desteğin kritik olacağı yorumları yapılıyor.

Ayrıca Trump’ın, Cumhuriyetçi başkan adaylarının nadir attığı bir adım olarak libertaryanların buluşmasına katılmasının, aşı karşıtı aktivist bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr.’ın oluşturduğu tehdidi ne kadar ciddiye aldığının bir sinyali olarak görülüyor. Kennedy de Cuma günü kongrede konuşmuştu.

Trump son zamanlarda Kennedy’yi daha çok hedef almaya başlarken, bağımsız adayın aşı karşıtlığını “sahte” olarak niteliyor.

Anketler, Kennedy’nin hem Trump hem Biden’dan oy çalacağını gösteriyor ancak hangi adayın daha büyük kayba uğrayacağı henüz net değil.

Libertaryan Parti yetkilileri, kongreye Başkan Biden’ın da davet edildiğini ancak Biden’in daveti geri çevirdiğini söyledi.

Trump bir vaadi içinse büyük alkış aldı. Kullanıcıların gizlice uyuşturucu ve diğer yasadışı ürünleri alıp satmasına olanak tanıyan Silk Road adlı internet sitesini kurup işlettiği için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Ross Ulbricht’in davası, libertaryanları biraraya getiren konulardan biri konumunda.

Libertaryanler Ulbricht’in 2015’te aldığı cezanın hükümetin ve yargının yetki aşımını temsil ettiğine inanıyor. Ellerinde “Ross’a Özgürlük” pankartları taşıyan bir kalabalığın önünde konuşan Trump, tekrar başkan olması halinde Ulbricht’i affetme sözü verdi.

VOA tarafından geçilen Kalabalıkların coşkulu desteğine alışık olan Trump, bu kez Libertaryan kongresinde yuhalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kalabalıkların coşkulu desteğine alışık olan Trump, bu kez Libertaryan kongresinde yuhalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kalabalıkların coşkulu desteğine alışık olan Trump, bu kez Libertaryan kongresinde yuhalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.