Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge

Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge

ABONE OL
15:57 - 25/11/2023 15:57
Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde Türkiye’de kadınlar 40’tan fazla şehirde eylem çağrısı yaptı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne polis 24 Kasım’dan itibaren bariyerler taşıdı. Protestolara dönük ilk yasaklama Diyarbakır Valiliği’nden geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu bir genelgeyi Resmi Gazete’de yayımlandı.

17 maddelik genelgede, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’in kapasitesinin genişletileceği bildirildi.

Ayrıca, Resmi Gazete’de 4 Temmuz 2006’da yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi”nin adının “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu” olarak değiştirildiği bildirildi.

Genelgede, bu kurulun, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı başkanlığında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları ile Diyanet İşleri Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Dışişleri, Gençlik ve Spor, Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm ile Milli Savunma bakanlıkları ilgili bakan yardımcıları, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkan yardımcıları/başkanvekilleri ile üniversiteler bünyesindeki Kadın ve/veya Aile Çalışmaları Merkez Müdürleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşacak şekilde yeniden düzenleneceği bilgisine yer verildi.

Genelgede, kamu personellerinin şiddete karşı farkındalığının arttırılacağı ve şiddetin önlenmesi için kamu-özel işbirliği ve bütünlüklü yaklaşımların önemi vurgulandı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, şiddet faillerine “öfke kontrolü, etkili iletişim ve stresle başa çıkma” çalışması yapılacağı belirtilen genelgede, “kanıta dayalı” politikalar geliştirileceği vurgulandı.

VOA tarafından geçilen Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kadınlardan eylem çağrısı Erdoğan’dan genelge haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.