Kabil’de Kadınların Eğlence Parklarına Girişi Engellendi

Kabil’de Kadınların Eğlence Parklarına Girişi Engellendi

ABONE OL
23:54 - 09/11/2022 23:54
Kabil’de Kadınların Eğlence Parklarına Girişi Engellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’ın başkenti Kabil’de kadınların eğlence parklarına girmesi engellendi. Taleban’ın Faziletin Teşviki ile Ahlaksızlığın Önlenmesi Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada kadınların kamuya açık parklara girmesinin kısıtlanacağını bildirmişti.

Bakanlığın bir sözcüsü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada kadınların eğlence parklarına girişine kısıtlamalar getirileceğini doğruladı. Ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Kısıtlamanın ne şekilde yürürlüğe konulacağı bilinmiyor. Bakanlık daha önce parkların ve açık hava alanlarının cinsiyete göre ayrılması ve bazı günlerin kadınlara ayrılması kararını almıştı.

Reuters’a konuşan tanıklar Kabil’de çarpışan otomobiller ve dönmedolabın olduğu bir eğlence parkından çoğu kadının geri çevrildiğini, Taleban yönetimi yetkililerinin gözlem için parkta bulunduklarını bildirdi.

Güvenlik gerekçesiyle yalnızca ilk ismini kullanan Kabil sakini Masuma adlı büyükanne, torunlarını parka götürmek isterken kapıdan çevrildiğini anlattı. Masuma, “Çocuklarıyla gelen bir anne olduğunda onun girişine izin verilmeli çünkü bu çocuklar hiç iyi bir şey görmediler. Oynamaları ve eğlenmeleri lazım” dedi.

İsmlerini vermek istemeyen park işletmecileri ise kadınların parka alınmaması talimatını Taleban yetkililerinden aldıklarını kaydetti.

Geçen yıl Afganistan’da iktidarı devralmasının ardından Taleban kadınların yanlarında erkek refakatçı olmadan evden çıkmasına izin verilmemesi ve yüzlerini kapatmaları kararı almıştı. Şehir merkezlerindeki bazı kadınlar yasağa uymazken, bazılarının da kamu binalarında çalışmasına izin veriliyor. Taleban’ın kız öğrenciler için olan okulların tamamını Mart ayında açma konusunda da geri adım attı.

Batılı hükümetler grubun kadın haklarına yönelik duruşunu değiştirmesi ve Taleban’ın resmen tanınmasına yardım edecek politikalar izlemesi gerektiğini söylüyor.

Taleban ise İslam hukukuna uygun şekilde kadın haklarına saygılı olduklarını belirtiyor.

VOA tarafından geçilen Kabil’de Kadınların Eğlence Parklarına Girişi Engellendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabil’de Kadınların Eğlence Parklarına Girişi Engellendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabil’de Kadınların Eğlence Parklarına Girişi Engellendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.