Kabil’de Dört Ayrı Patlama

Kabil’de Dört Ayrı Patlama

ABONE OL
21:57 - 10/02/2021 21:57
Kabil’de Dört Ayrı Patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’ın başkenti Kabil’de dört ayrı patlama meydana geldi. Patlamada yaşamını yitiren iki kişiden birinin bölge emniyet müdürü olduğu belirtiliyor.

Reuters haber ajansına göre Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryan, Emniyet Müdürü Mohammadzai Kocayi ile birlikte korumasının da öldüğünü açıkladı.

Aryan’ın açıklamalarına göre, olay yerinde bir kişi de yaralandı.

Bölgedeki Serena Oteli yakınlarında da bomba yüklü bir araç patladı. Emniyet birimleri otelin olduğu bölgedeki saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Kocayi ve korumasının yaşamını yitirdiği saldırının düzenlendiği ‘Beşinci Bölge’ başkent Kabil ile ülkenin güney kentleri arasındaki ana ulaşım noktalarından biri. Bölgede Taleban’ın etkisi devam ediyor.

Taleban yetkilileri saldırılarla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi. Son dönemlerde hükümet yetkililerine yönelik saldırılardan sorumlu tutulan grup bu iddiaları da reddediyor.

Afgan yetkililer, aktivistler ve gazetecilerin hedef alındığı küçük ve büyük çaplı bombalı saldırılar oldukça artmış durumda.

Saldırıların, Taleban milisleriyle Afgan hükümeti arasında Doha’da yürütülen barış müzakerelerini yeniden devreye sokma çabalarının devam ettiği bir dönemde artması dikkat çekiyor.

Yetkililer, yeni ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin barış müzakereleriyle ilgili planları gözden geçirme süreci nedeniyle görüşmelerin askıya alındığını söylüyor.

VOA tarafından geçilen Kabil’de Dört Ayrı Patlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Kabil’de Dört Ayrı Patlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Kabil’de Dört Ayrı Patlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.