Jill Biden COVID-19’a Yakalandı

Jill Biden COVID-19’a Yakalandı

ABONE OL
22:28 - 16/08/2022 22:28
Jill Biden COVID-19’a Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray, First Lady Jill Biden’ın COVID-19 testi sonucunun pozitif çıktığını ve hastalığı hafif semptomlarla geçirdiğini açıkladı. Başkan Joe Biden’ın kısa süre önce virüsü atlatmasından bu yana testleri negatif sonuç vermeye devam ediyor, ancak Başkan’ın önlem olarak on gün süresince iç mekanlarda maske takmaya devam edeceği belirtildi.

Biden çifti 10 Ağustos’tan bu yana Güney Carolina eyaletinde tatildeydi ve 71 yaşındaki First Lady’nin semptomları dün başladı. Jill Biden’ın da eşi gibi iki doz Pfizer COVID-19 aşısı ve iki güçlendirici dozu yaptırmıştı. Antiviral ilaç Paxlovid verilen Jill Biden, evde en az beş gün süreyle izole olacak.

Jill Biden’nın iletişim direktörü Elizabeth Alexander, “First Lady’nin yakın temasta bulunduğu kimseler bilgilendirildi. Şu anda Güney Carolina’da özel bir konutta kalıyor ve arka arkaya iki negatif COVID testi sonucundan sonra eve dönecek” dedi.

Beyaz Saray, Başkan’ın COVID testi sonucunun negatif çıktığını, ancak on gün boyunca iç mekanlarda maske takacağını bildirdi. Biden, bugün Delaware eyaletinde bulunan Wilmington şehrindeki evine gidecek ancak bunun öncesinde Washington’a uğrayarak Demokratlar için çok önemli olan iklim değişikliği ve sağlık yasasını imzalayacak.

Başkan Biden, virüsün tekrarlayan vakasından 7 Ağustos’ta iyileşmişti.

Beyaz Saray, Başkan Biden için, “First Lady ile yakın temasta olması nedeniyle, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) tavsiyeleri doğrultusunda iç mekanlarda ve başkalarına yakın olduğu durumlarda on gün süreyle maske takacak” açıklamasında bulundu. Beyaz Saray, Başkan’ın test ritminin arttırılacağını ve sonuçların açıklanacağını ifade etti.

VOA tarafından geçilen Jill Biden COVID-19’a Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Jill Biden COVID-19’a Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Jill Biden COVID-19’a Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.