Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek

Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek

ABONE OL
13:30 - 06/05/2022 13:30
Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ülkesinin Rus enerjisine bağımlılığını azaltmak için nükleer enerjiye yönelebileceğini söyledi.

Japonya 2011 yılında Fukuşima nükleer santralinde deprem sonrası meydana gelen hasarın ardından santralin kapatılması üzerine Rusya’dan aldığı doğalgaza daha bağımlı hale gelmişti.

Ancak artan enerji fiyatları ve son yaşanan Rusya-Ukrayna krizi sonrası Japonya Başbakanı Kishida bir kez daha nükleer enerjiyi işaret etti.

Japonya Başbakanı, ülkesinin enerji konusundaki kırılganlığını aşmak için yenilenebilir enerji kaynakları ve nükleer enerjiyle birlikte enerji satın aldığı ülkeleri de çeşitlendirme yoluna gideceğini söyledi. Kishida “Dünya çapında Rus doğalgazına olan bağımlılığı azaltmak için biz de nükleer reaktörleri kullanacağız. Bir tek nükleer enerji reaktörünü devreye almak 1 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgazdan tasarruf etmek anlamına gelir” dedi.

Japonya Başbakanı, ülkesinin 2050 yılına kadar karbon salınımını azaltmak için 1,16 trilyon dolarlık enerji yatırımı yapacağını da belirtti.

VOA tarafından geçilen Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.