Japonya Eski Başbakan Abe’ye Veda Etti

Japonya Eski Başbakan Abe’ye Veda Etti

ABONE OL
19:59 - 12/07/2022 19:59
Japonya Eski Başbakan Abe’ye Veda Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Japonya geçtiğimiz hafta bir suikasta kurban giden eski Başbakan Şinzo Abe’ye veda etti. Abe’nin cenaze törenine halk yoğun bir katılım gösterdi.
Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Zojoji Tapınağı’nda düzenlenen törene kalabalık bir grup katılırken eski Başbakan Abe, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Tapınağın içerisine sadece Abe’nin ailesi ve yakın dostlarından bir grup alınırken halk tapınak dışında toplandı. Tapınaktan mezarlığa kadar olan yolda binlerce kişi eski Başbakan Abe’ye veda etmek için toplandı.

Abe’nin naaşı siyasi hayatının dönüm noktası olan parlamento binası, Liberal Demokrat Parti Merkezi ve Başbakanlık Ofisi’nin bulunduğu caddelerden geçerek mezarlığa götürüldü.

Öte yandan Abe’yi katıldığı bir seçim etkinliği sırasında sokakta vurarak öldüren 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami, ifadesinde eski başbakanı annesinin de finansal olarak çökmesine neden olan adı açıklanmayan bir inanç grubunun üyesi olmakla suçladı.

Rahip Sun Myung Moon tarafından 1950’li yıllarda Güney Kore’de kurulmuş olan “Birleşim Kilisesi” adlı grup Pazartesi günü yaptığı açıklamada Abe’yi öldüren Yamagami’nin annesinin kendilerinin üyesi olduğunu açıkladı ancak herhangi bir başka bilgi paylaşmadı.

VOA tarafından geçilen Japonya Eski Başbakan Abe’ye Veda Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Japonya Eski Başbakan Abe’ye Veda Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Japonya Eski Başbakan Abe’ye Veda Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.