İzmir’de Şiddetli Deprem

İzmir’de Şiddetli Deprem

ABONE OL
20:14 - 30/10/2020 20:14
İzmir’de Şiddetli Deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar açıkları olan şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD’ın açıklamasına göre depremde 4 kişi öldü, 152 kişi de yaralandı. 12 binada da arama-kurtarma çalışamaları sürüyor.

Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6,8 olarak ölçerken AFAD 6,6 olarak açıkladı. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak duyurdu.

Deprem İzmir’de bazı binalarına yıkılmasına neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehirde 20’ye yakın yıkılan binalara ilişkin ihbarlar aldıklarını açıkladı. İzmir Valisi Selim Köşger gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 binanın tamamen yıkıldığını şu ana kadar kendilerine ulaşan bilgiye göre 4 kişinin hayatını kaybettiğini, bina enkazlarından 70 kişinin kurtarıldığını söyledi. Vali Köşger, İzmir’in civar belde ve köylerinden kendilerine ulaşan can ya da mal kaybı haberi olmadığını söyledi.

Soyer ayrıca Twitter’dan paylaştığı mesajında şehirde yardım ekiplerinin enkaz olan bölgelere ulaşabilmesi için vatandaşların özel araçlarını kullanmamasını istedi.

Depremin ardından artçı sarsıntılar da devam ediyor. İzmir’in Bayraklı İlçesi Belediye Başkanı, ilçede 10 civarında yıkılmış bina ihbarı aldıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter’dan paylaştığı mesajında “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” mesajını paylaştı.

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD ve İçişleri Bakanlığı ekiplerinin yardım ve kurtarma çalışmaları için bölgeye yönlendirildiğini söyledi. ,

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD, vatandaşlara hasarlı olan binalara girilmemesi uyarısında bulundu.

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde Seferihisar’da, deniz sularının deprem sonrası yükseldiği ve ilçede sokakları deniz sularının bastığı görüldü. Sığacık Marina yetkilileri yaptıkları açıklamada, deprem sonrası oluşan Tsunami nedeniyle marinada demirli 50 kadar teknenin, açık denize sürüklendiğini, teknelerin geri getirilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından “İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun” mesajini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı da İzmir’de yaşanan deprem sonrası, 2 helikopterin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere görevlendirildiğini ayrıca arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikali için Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan kalkacak hava kuvvetlerine ait 3 nakliye uçağının da İzmir’e uçuşunun planlandığını açıkladı.

ABD Ankara Büyükelçiliği de deprem sonrası Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak bir mesaj yayımladı ve yardıma ihtiyacı olan Amerikan vatandaşları için bir telefon numarası paylaştı. Mesajda “Büyükelçilik, #İzmir civarındaki #deprem in sebep olduğu hayat kaybı ve acılardan derin üzüntü duymaktadır. Güvende olan vatandaşlarımızı yakınlarına haber vermeye teşvik ederiz. Yardıma ihtiyacı olan Amerikalılar, bize [email protected] veya +905322777415’ten ulaşabilirler” denildi.

VOA tarafından geçilen İzmir’de Şiddetli Deprem haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İzmir’de Şiddetli Deprem haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İzmir’de Şiddetli Deprem haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.