İzmir’de 23 Nisan Coşkusu

İzmir’de 23 Nisan Coşkusu

ABONE OL
12:29 - 24/04/2022 12:29
İzmir’de 23 Nisan Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak egemenliğin halka verilmesinin 102’nci yıl dönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı, İzmirli çocuklar da çeşitli etkinliklerle kutladı.

Sabah saatlerindeki ilk törenin adresi, Cumhuriyet Meydanı oldu. Resmi kutlama törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, CHP milletvekilleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve çok sayıda İzmirli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yentür konuşma yaptı. TBMM’nin açılışının 102’nci yılına ulaşmanın gururu ve coşkusunu yaşadıklarını söyleyen Yentür “TBMM’nin açılışı, şanlı mazisi boyunca milli egemenliğini karakterine nakşeden aziz milletimizin iradesi, şartlar ne olursa olsun hiçbir gücün engel olamayacağını göstermiştir. Dualarla bir Cuma namazı sonrası açılan TBMM, kahramanca sürdürülen kurtuluş mücadelesinin haklılığına meşruiyet ve kuvvet kazandırmıştır” dedi. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından dans gösterileriyle, tören renkli görüntülere sahne oldu.

“Atamızın bize bıraktığı mirasa layık olmaya çalışıyoruz”

23 Nisan kutlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle, gün boyu şenlik havasında devam etti. “Egemenliğin, bağımsızlığın, özgürlüğün bayramı kutlu olsun” yazılı pankart arkasında bir araya gelen çocuklar, kortej oluşturarak Gündoğdu Meydanı’ndan etkinliklerin adresi olan Kültürpark’a kadar yürüdü. İzmirliler de evlerinin balkonlarından çocuklara alkış ve tezahüratlarla destek verdi. Yürüyüşün son bulduğu Kültürpark’ta düzenlenen halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü.

Korteje katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer yaptığı açıklamada, “Atamızın bize bıraktığı mirasa layık olmaya çalışıyoruz. İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı neşeyle, coşkuyla kutluyoruz. Tam bir bayram kutluyoruz. Atalarımızın yaptığı gibi biz de onlara aydınlık, güzel, mutlu, huzurlu yaşayacakları bir ülke emanet etmeye gayret edeceğiz. Onlardan da sonraki kuşaklara güzel bir memleket bırakmalarını bekleyeceğiz” dedi.

Kültürpark’taki şenlikte çocuklar için birçok atölye düzenlendi. “Kültür ve Coğrafya”, “Mutfak”, “Akıl Oyunları”, “Yaratıcı Drama”, “Yapı İnşaat”, “Robotik Kodlama”, “Dil”, “Jimnastik ve Spor”, “Küçük Sanatçılar”, Müzik ve Ritim”, “Origami”, “Fen ve Doğa” ile “Matematik” atölyelerine katılan çocuklar deneyerek öğrendi. Palyaço gösterilerinin yanı sıra alanda kurulan oyun parkurunda, çocuklar eğlenceli anlar geçirdi.

İzmir İçin Söyle Çocuk Korosu, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Al Farah Çocuk Korosu, Çok Sesli Çocuk Korosu ve Ezo Sunal Lalala konserinin yanı sıra tiyatro ve sirk gösterileri de düzenlendi.

“23 Nisan’da Atatürk ışığı altında çocuğumuzu yetiştirmek istiyoruz”

VOA Türkçe, Kültürpark’ta 23 Nisan kutlamasına katılan çocuklara ve ailelerine mikrofon uzattı. 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi Kaan Calp “Ben buraya eğlenmek için geldim. Jimnastik yaptım, İngilizce atölyesine katıldım. Çok fazla şey öğrendik. Bugün 23 Nisan, gülelim, eğlenelim kutlayalım bayramı” dedi. Anne Işıl Calp da “Öğretmenlerimiz 23 Nisan heyecanını çocuklara geçirmekte çok iyiydi. Atatürk’ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini öğrendiler” dedi. Baba Tuncay Calp “23 Nisan’da Atatürk ışığı altında çocuğumuzu yetiştirmek istiyoruz. O bilinçte de yetişiyor şu anda” diye konuştu.

“23 Nisan en sevdiğim bayram”

6 yaşındaki Atlas Kayakaş “Bugün şenliğe geldim. Çok eğleniyorum. 23 Nisan, en sevdiğim bayram. Çünkü çocuklar için Atatürk tarafından özel seçilmiş bir bayram, o yüzden çok seviyorum. İlk olarak burada oyun oynadım, daha birçok şey yapacağım. 23 Nisan, çocukların çok eğlendiği bir bayram demek. Bu çocukların en sevdiği bayramdır, herkes çok seviyor” dedi. Kayakaş, okulundaki kutlamalarda şiirler okuduklarını ve şarkı söylediklerini de anlattı.

“Bugün bizi çocuklar yönetiyor, ne isterse onun emrindeyiz”

İlkokul 2’nci sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yunus Emre Sayın “23 Nisan’da çocuklar mutlu olsun diye insanlar bir şeyler yapar. Benim annem de beni buraya getirdi. 23 Nisan’da çocuklar mutlu olur, coşarlar. Balonları ve bayrakları dizerek sınıfımızı süsledik. Dersimizi çalışmalıyız, yoksa büyük olamayız” dedi. Anne Leyla Sayın da “Bugün bizi çocuklar yönetiyor. Çocuk bayramı olduğu için onu gezdirmeye getirdik, ne isterse onun emrindeyiz bugünlük. Buradaki bütün etkinliklere tek tek katılacağız. Çok güzel bir etkinlik. Okuldaki kutlamalarımızı yapıp geldik. Şiirler okundu, oyunlar oynandı. Sınıfça buraya geldik, burada devam ediyoruz. Eğer anne babada 23 Nisan heyecanı varsa, beraber gidip eğleniyorlarsa o heyecan çocuğa da geçiyor. Bugün Atatürk’ü anlatarak o heyecanı vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir kutlamalar

“Çok özel hissediyorum”

Etkinliğe bayram kıyafetlerini giyerek geldiğini anlatan ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Rüya Kaya “Bugün 23 Nisan. Gösteri yaptığımız için böyle giyindik. Okulda dans ettik, gösteriler yaptık. Atatürk çocuklara bu bayramı armağan ettiği için bu bayram önemli. Bir çocuk olarak gösteriler, resimler yaparak kutluyorum. Sınıfımızı süsledik, Atatürk bayraklarını kapılara, camlara astık. Çok özel hissediyorum” dedi. Baba Halil Kaya ise şöyle konuştu: “Çocuklarımızı gezdiriyoruz. İlk önce okullarında bayram kutlamasını izledik. Bugün, onlar için. Hayat şartları gerçekten çok zor, kimi çocuklar belki bunu yaşayamıyor. Durumu olanlar belli bir imkan içinde yaşatabiliyor, daha fazlası olmuyor. Hayat zor. Bu etkinlik de bütün çocuklarımız için bir toplanma ve aktivite imkanı olmuş.”

Etkinlikler 24 Nisan’da da devam edecek

23 Nisan’da Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da da AASSM Senfoni Orkestrası’nın 23 Nisan Özel Konseri yapıldı. İbrahim Yazıcı yönetimindeki konser “Dâhi Mozart Aksi Beethoven” adıyla düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bayram kutlamaları çerçevesinde düzenlediği etkinlikler, 24 Nisan’da da sürecek. 24 Nisan Pazar günü saat 12.00’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de katılımıyla Tire Çocuk Belediyesi’nin açılışı yapılacak. Tire Belediyesi Gölet Parkı’nda halk oyunlarından çocuk korosu ve tiyatrosuna kadar pek çok etkinlik olacak. Aynı gün Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde de şenlik var.

İzmir Bahar Lions Kulübü Derneği iş birliğiyle 24 Nisan’da saat 14.30’da, 98 çocuğun değişik enstrümanlar çalarak oluşturduğu Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası piyanist Gülsin Onay ile sahne alacak. Orkestrayı Can Okan yönetecek.

24 Nisan’da İzmir Marina’da çocukların denizle ilişkisini güçlendirecek etkinlikler de planlandı. Boyama, resim ve origami etkinliklerinin yanı sıra saat 11.00 ila 17.00’de denizci düğümü öğretisi, halat çekme yarışmaları, kayık ve tekne tanıtımları, kano ve kürek eğitimi olacak. Ayrıca Üçkuyular İskelesi’nden Tarihi Bergama Vapuru’yla 12.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz Körfez Turu düzenlenecek. İzmir Marina’da ayrıca tekne ve tekne malzemeleri sergisi gezilebilecek ve gün boyunca DJ performansları ile yerel müzik gruplarının konserleri olacak.

21 Nisan’dan 28 Nisan’a kadar yedi gün boyunca İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden çocuklardan (0–15 yaş) giriş ücreti de alınmayacak.

VOA tarafından geçilen İzmir’de 23 Nisan Coşkusu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İzmir’de 23 Nisan Coşkusu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İzmir’de 23 Nisan Coşkusu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.