İYİ Parti’de Bilge Yılmaz istifa etti, Akşener’i de istifaya çağırdı 

İYİ Parti’de Bilge Yılmaz istifa etti, Akşener’i de istifaya çağırdı 

ABONE OL
00:17 - 01/04/2024 00:17
İYİ Parti’de Bilge Yılmaz istifa etti, Akşener’i de istifaya çağırdı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de istifaya davet etti.

“Önümüzdeki genel seçimlerde ülkemizin AK Parti iktidarının kötü ve beceriksiz yönetiminden kurtulması için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Bu sonuçlar göstermiştir ki yapacak çok işimiz var, kaybedecek vaktimiz yok” diyen Yılmaz, “Bu yönde yapacağım çalışmalara ağırlık verebilmek için İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.

VOA Türkçe’nin edindiği bilgilere göre; Meral Akşener’in bırakma kararı almadığı ve bu taleple yapılan istifa açıklamalarına yönelik yanıt vereceği aktarıldı.

Seçim öncesinde de partide istifa, görevden alma ve disipline sevk kararları alınmıştı

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Karakeçili, partide genel başkan yardımcısı Burak Akburak’ın yardımcısı olarak görevdeydi.

“Gelinen noktada partinin idaresi, tokmağın birinin, davulunsa başkasının elinde olduğu, siyasal bir gürültü kaynağına dönüşmüştür” ifadelerini kullanan Karakeçili, “Genel Başkan Sn. Meral Akşener oldukça bilgili bir siyasetçi, fazlasıyla tecrübeli bir orkestra şefi olmasına rağmen, en iyi bildiğini zannettiğimiz enstrümanlara ısrarla yanlış parçalar icra ettirmekte, en iyi bildiğini varsaydığımız notalara da sürekli yanlış basmaktadır” demişti.

Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla katılan İYİ Parti’de seçim öncesinde de bazı istifa, görevden alma ve disipline sevk kararları alınmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aralık ayında, CHP ile seçim ittifakını savunan Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’u görevden almıştı. Bu kararın ardından Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner de istifa etmişti.

İstanbul’da ittifak kurulmasını destekleyen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanı İbrahim Özkan’ın ise Akşener’in isteği üzerine görevinden istifa ettiği belirtilmişti.

İBB Meclisi’nde 9 üyeyle temsil edilen İYİ Parti grubu, aynı gün Özkan’ın yerine yeni başkanı belirlemek için seçim yapmış ancak Özkan yeniden İYİ Parti Grup Başkanı seçilmiş ve Akşener’in talebi doğrultusunda, meclis üyeleri “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmişti.

Özkan, sosyal medya hesabı üzerinden kendisini engelleyen Akşener’e tepki göstermişti.

VOA tarafından geçilen İYİ Parti’de Bilge Yılmaz istifa etti, Akşener’i de istifaya çağırdı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti’de Bilge Yılmaz istifa etti, Akşener’i de istifaya çağırdı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İYİ Parti’de Bilge Yılmaz istifa etti, Akşener’i de istifaya çağırdı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.