İYİ Parti lideri Akşener’den CHP’ye eleştiri, İzmir Büyükşehir Adayı Özlale’den vaatler

İYİ Parti lideri Akşener’den CHP’ye eleştiri, İzmir Büyükşehir Adayı Özlale’den vaatler

ABONE OL
21:33 - 22/02/2024 21:33
İYİ Parti lideri Akşener’den CHP’ye eleştiri, İzmir Büyükşehir Adayı Özlale’den vaatler
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde projelerini, partisinin düzenlediği tanıtım etkinliğiyle açıkladı. İzmir Valiliği’ne bağlı Tarihi İzmir İktisat Kongresi Binası’nda düzenlenen etkinliğe, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

“Atatürk’ün varisi olanlar bugün demleniyor”

Özlale’nin proje tanıtımı öncesinde konuşan İYİ Parti lideri Akşener, CHP’yi ve İzmir’deki yerel yönetimini hedef aldı.

Akşener, gündemdeki Atatürk’e hakaret tartışmalarıyla ilgili, “Ben insan olarak pek çok haksızlığı, iftirayı, çirkinliği, zaman zaman asabileşsem de hazmetmeye gayret etmiştim. Çünkü biz milletimizi iki yumruk arasından, bu kayıkçı siyasetinden kurtaracağımız iddiasıyla yola çıktık. Ama Atatürk’e, ailesine söylenen hiçbir sözü, bu dönemde konuşulan çirkinlikleri hazmedemedim, yutamadım. Zaman zaman küfrettim, mahkemeye verildim ama şimdi isterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın. Ama oynamadı. Bu iki yumruk arasındaki sistemden herkes memnun” dedi.

“Atatürk’ün varisi olanlar bugün demleniyor” ifadesini kullanan Akşener, “Atatürk’ün varisi olanlar bazı konularda bu derece geniş düşünceli olamazlar. Bir tarafta bu var. Bir tarafta da anasından başlayarak Atatürk’ün her şeyine iftira atanlar var. Bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem. Seyredemediğim için başıma her şey geldi, gelmesine de razıyım” diye konuştu.

“Birine göre ‘gavur İzmir’sin, diğerine göre ‘mecbur İzmir’sin”

İYİ Parti lideri Akşener, “Ya ‘İzmir benimdir, ceketimi assam kazanırım’ diyen, sonra canı her istediği irtibatı kuran bir anlayışa ‘evet’ diyeceksiniz ya da Atatürk’ün bugünkü torunu sayabileceğimiz, onun uğruna ne gerekiyorsa yapacağından emin olduğunuz İYİ Partili Ümit Özlale’ye ‘evet’ diyeceksiniz. Ne o tarafla ne de bu tarafla olma mecburiyetinizi böylece ortadan kaldıracaksınız. Seni hiçbir zaman velinimet kabul etmemişler, birine göre ‘gavur İzmir’sin, diğerine göre ‘mecbur İzmir’sin” ifadelerini kullandı.

“Kokuşmuş düzene de kokan körfeze de mecbur değilsin İzmir”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan da yaptığı konuşmada, “İzmir’i iki siyasi kutup arasından çıkararak üçüncü yol seçeneğini sunmayı amaçladıklarını” söyledi. Doğan, “İzmir’de İYİ Parti’nin neferleri olarak tüm hemşerilerimize ‘mecbur değilsiniz, üçüncü bir yol var’ diyoruz. Hizmet görmekten mahrum İzmir’in bu makus talihini birlikte değiştireceğiz. 22 yıldır bu ülkeyi yöneten bozuk iktidara hesap sorduğumuz gibi yıllardır İzmir’i kötü yöneten iktidara da hesap soracağız. Bozuk zihniyete de bozuk yollara da mecbur değilsin İzmir. Çürümüş adalet sistemine de çürümüş altyapıya da kokuşmuş düzene de kokan körfeze de mecbur değilsin İzmir. İzmir hiç kimsenin tapulu malı ya da kalesi değildir” dedi.

“Ben sizin çöpünüzü toplarım, yolunuzu yaparım ama bundan fazlasına ihtiyacımız var”

Konuşmaların ardından projelerini tanıtmak için sahneye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, İzmir’i ihracatın, kalkınmanın ve sanayinin lokomotifi bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özlale, “İzmir tarihi boyunca sanayinin ve kalkınmanın şehri olmuştur. Atamız’ı İzmir hiç mahcup etmemiştir. Ama son çeyrekte o lokomotif konumunu yitirmek üzeredir. İzmir’in düştüğü bu duruma gönlümüz razı gelmiyor. Bu sadece belediye kazanma meselesi değil. Bizim daha büyük hayallerimiz, daha büyük bir İzmir vizyonumuz var. İzmir’i sanayinin, ihracatın, kalkınmanın lokomotifi yapmak için yollara düştük. Ben sizin çöpünüzü toplarım, yolunuzu yaparım ama bundan fazlasına ihtiyacımız var. İzmir’i tekrar Atatürk vizyonuna geri döndürmeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Su faturalarına yüzde 35 indirim, 7/24 toplu ulaşım vaadi

Vaatlerine seçimi kazanması halinde ilk 300 günde yapacaklarını anlatarak başlayan Özlale, su faturalarını yüzde 35 düşüreceklerini söyledi. Toplu ulaşımı 7 gün 24 saat kesintisiz hale getireceklerini belirten Özlale, “Mavi Körfez” projesi adı altında belediye bütçesinden para harcanmadan yurt dışı hibeleriyle “körfezi ile barışık bir İzmir hayata geçireceklerini” de kaydetti. Özlale, “Türkiye’nin en büyük havyan bakımevini açarak sokak hayvanı sorununu İzmir’e yakışır şekilde çözeceğiz” dedi. Belediye hastaneleri açacaklarını söyleyen İYİ Parti adayı, “Bayraklı Şehir Hastanesi’ne mecbur kalmayacaksınız, vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı’mıza mecbur kalmadan belediye hastanesinde tedavi olacak” dedi. Özlale, İzmir Otogarı’nı da yenileyerek kentte yeni cep otogarları açacaklarını da söyledi.

“Düzensiz göçe, Suriyelilere hayır diyoruz”

Vergi levhası olmayan tüm işletmeleri Suriyeliler’e ait olanlardan başlayarak kapatacaklarını dile getiren Özlale, “Düzensiz göçe, Suriyeliler’e hayır diyoruz. Geçici sığınma statüsündekilerin işyeri açmasının önüne geçeceğiz” diye konuştu.

Özlale’nin ilk 300 günde gerçekleştireceğini vadettiği diğer projeleri arasında, İzmir’de uyuşturucuyla mücadele için mahallelerde ekipler kurulması, deniz taşmasının önüne geçilmesi için yüzer dalgakıranlar, her ilçede nöbetçi ambulans hizmeti, “İkinci Bahar Yaşam Siteleri” adı altında yaşlılar için uygun kiralı konutlar, trafiği azaltmak için ağır vasıtalara şehir içinde saat sınırlaması, kıyı ilçelerde yüzer otoparklar ve yeraltı otoparklarının sayısının arttırılması yer aldı.

“İzmir’i Ankara’ya muhtaç olmaktan kurtaracağız”

Özlale bu vaatleri belediyenin kendi finansman gücüyle gerçekleştireceklerini de söyleyerek, “Biz bir vaatte bulunuyorsak onu nasıl yapacağımızı da söyleriz. Kendi kaynağımızı yaratacağız. İzmir’i Ankara’ya muhtaç olmaktan kurtaracağız. Hükümet harici gelir kalemlerini ilk beş yılda bütçenin yüzde 20’sine, ikinci beş yılda bütçenin yüzde 40’ına ulaştıracağız. Artık ‘bana Ankara’dan para gelmiyor senin yolunu yapamıyorum’ edebiyatına son vereceğiz” dedi.

Özlale, belediyenin ekonomik gücünün arttırılması için turizm sezonunu yıla yayıp marina yatırımlarına ağırlık vereceklerini, dış fonlardan bütçenin yüzde 10’una kadar hibe desteği sağlayacaklarını, açık hava reklam gelirini yıllık 1milyar TL’nin üstüne çıkaracaklarını belirtti. Belediyenin, iştirakleriyle birlikte denetleneceğini vurgulayan İYİ Parti adayı, belediyenin rüşvetin, yolsuzluğun merkezi haline gelmeyeceğini anlattı.

Alsancak-Karşıyaka arasında deniz üzerine yürüyüş yolu

Özlale, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için İzmir’de simge yapı olarak Alsancak ve Karşıyaka arasında deniz üzerine yaya yolu inşa edeceklerini de açıkladı. İYİ Parti adayı, Alsancak Limanı ile Karşıyaka arasındaki yürüyüş yolunun bisikletle 7 dakika, yürüyerek 20 dakika süreceğini de söyledi. İzmir’i “inovasyon ve tasarım başkenti” yapmak istediklerini belirten Özlale, kentin merkezinde Basmane Çukuru olarak bilinen alana inovasyon ve girişimcilik merkezi inşa edeceklerini söyledi.

İzmir’e 3 bin 500 kişilik Türkiye’nin en büyük performans sanatları sahnesi yapılarak kenti kültür ve sanatın cazibe merkezi haline getireceklerini anlatan Özlale, Ege Medeniyetleri Müzesi ve İnciraltı’na “botanik park ve kongre merkezi” vaadinde bulundu.

Kentsel dönüşüme de hız vereceklerini söyleyen Özlale, “İYİ Parti İzmir’i aldığında ve bir daha vermemek üzere aldığımızda, 20 yıl içinde burada yüzde 60’ı gecekondu olan bir şehir değil yüzde 60’ında gecekondusu kalmayan şehir göreceksiniz” diye konuştu.

Özlale’nin proje tanıtımının ardından İYİ Parti İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları sahneye davet edilerek aday tanıtımı da gerçekleştirildi.

VOA tarafından geçilen İYİ Parti lideri Akşener’den CHP’ye eleştiri, İzmir Büyükşehir Adayı Özlale’den vaatler haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti lideri Akşener’den CHP’ye eleştiri, İzmir Büyükşehir Adayı Özlale’den vaatler haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İYİ Parti lideri Akşener’den CHP’ye eleştiri, İzmir Büyükşehir Adayı Özlale’den vaatler haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.