İYİ Parti adayı Ümit Özlale İzmir’de dengeleri değiştirebilecek mi?

İYİ Parti adayı Ümit Özlale İzmir’de dengeleri değiştirebilecek mi?

ABONE OL
23:10 - 12/02/2024 23:10
İYİ Parti adayı Ümit Özlale İzmir’de dengeleri değiştirebilecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, 31 Mart yerel seçimlerinde İzmirliler’den oy istemek için ilçe ilçe gezerek seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Yerel seçim sürecinde İzmir’de aday gösterilen ilk isim olan Özlale, adaylığının açıklandığı 20 Eylül’den bu yana en uzun seçim kampanyası yapan aday konumunda.

İYİ Parti adayı Özlale, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Eşrefpaşa semtinde esnafı ziyaret etti, mahallelilerden oy istedi.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Özlale, “Burası İzmir’in merkez ilçesi. Burada İzmir’in en eski mahalleri, en eski semtleri var. Buralara girip sorunlarını görüp çözüm önerimizi anlattığımız zaman buradan çok büyük bir ilgi görüyoruz. O da bizi çok canlı tutuyor” dedi.

“Gördüğümüz ilgiden dolayı enerjimiz artıyor”

Gördüğü ilgi sayesinde uzun seçim kampanyası boyunca yorulmadığını belirten Özlale, “20 Eylül’den beri biz sokaklardayız. Kendi çözümlerimizi anlatıyoruz. İşimiz kolay değil. Çünkü AK Parti’nin kamu kaynakları bizde yok. CHP’nin yerel yönetim kaynakları bizde yok. Bizim tek kaynağımız zamandı. Ben ve ekip arkadaşlarımın liyakati ve bu işe inanmışlığıydı. Son altı haftaya girdik. İnsanlar benim enerjimin ya da partimin enerjisinin düşeceğini bekliyorlardı. Ama tam tersine gördüğümüz ilgiden dolayı enerjimiz, bu işe inancımız her geçen gün daha da fazla artıyor. O bakımdan iyi gidiyoruz bence” diye konuştu.

14 Mayıs’ta İYİ Parti’nin İzmir’de oy oranı yüzde 11,65

İYİ Parti 2017’de kurulmasının ardından 2019’da CHP’yle işbirliği yaparak katıldığı yerel seçimlerde, İzmir’in Tire ilçesi dışında diğer ilçeler ve büyükşehir belediye başkanlığı yarışına kendi adaylarıyla girmedi.

İzmir’de HDP’nin de aday göstermediği önceki yerel seçimde, CHP’nin Büyükşehir adayı Tunç Soyer’in oy oranı İYİ Parti’nin de desteği ile yüzde 58,10 oldu.

14 Mayıs 2023’te yapılan son genel seçimlerdeyse İYİ Parti’nin İzmir’de aldığı oy oranı yüzde 11,65 oldu. Özlale şimdi 31 Mart’taki seçimi kazanabilmesi için diğer partilerin seçmenlerinin oyuna talip.

Özellikle “CHP’nin kalesi” olarak bilinen kentte belediye hizmetlerinden memnun olmayan ya da CHP’nin aday gösterdiği isimlere tepkili “küskün CHP’lilerin” oyunu alıp alamayacağı merak konusu.

“Özlale kazanan aday olamasa da kaybettiren aday olur”

VOA Türkçe, Özlale’nin seçim çalışmasında ziyaret ettiği esnafa mikrofon uzattı.

Eşrefpaşa’da ekmek fırını işleten Tekin Dalgıç, Özlale’yi diğer adaylar arasında şanslı görmediğini söyledi.

Dalgıç, “İzmir’i büyük köyden büyükşehre çevirmelerini istiyorum, öyle bir aday istiyorum. Ümit Bey’in geleceğini ise tahmin etmiyorum. Bu seneki seçim çok muammalı. Kimin nereye geleceği belli değil daha. ‘Ümit Bey’in şansı yok acaba AK Parti’nin var mı’ diyeceksiniz, işte onun için muamma var diyorum. Vatandaş ortada. Şu gezer oylar var ya, onları alan başkan olur” dedi.

Ümit Özlale’nin İzmir’de İYİ Parti’nin genel seçimlerdeki oy oranını aşamayacağı görüşünde olan Dalgıç, Özlale’nin kazanan aday olamasa da diğer siyasi partilere “kaybettiren aday” olabileceğini söyledi.

“CHP’ye oy vermek istemeyen ama AK Parti’ye de eli gitmeyen” seçmenin tercihi Özlale mi?

Eşrefpaşa’da kahvehane işleten Gültekin Eryıldız ise 2019’daki yerel seçimde CHP’ye oy verdiğini ancak artık değişim istediğini söyleyenlerden.

Özlale’nin “CHP’ye oy vermek istemeyen ama AK Parti’ye de eli gitmeyen” İzmirli seçmenin adresi olacağını söyleyen Eryıldız, “İzmir için biraz değişim olması şart. Vallahi gerekirse Ümit Özlale’ye veririm ben. Çünkü bir değişiklikolması lazım. Hep CHP ama İzmir’de değişiklik olan hiçbir şey yok. Hep kaldırım sökülüp takılıyor, başka bir icraat yok” diye konuştu.

Seçimin Ümit Özlale ile AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ arasında çekişmeli geçmesini bekleyen Eryıldız, “Arkadaşlarla bazen konuşuyoruz, artık CHP’yi biraz olumlu görmüyorum, CHP’den biraz çekimser oldum” dedi.

“Şimdiye kadar en sempatik bu arkadaşı gördüm”

Geçen yerel seçimde ve 14 Mayıs’taki genel seçimlerde oyunu CHP’ye kullandığını belirten Ferit Çamlı da 31 Mart’ta tercihi Özlale’den yana değişenlerden.

Belediye hizmetlerinden memnun olmadığı için tercihini değiştirdiğini söyleyen Çamlı, “Özlale bu muhitin insanıymış. Ben de öyle. İtimatlı (güvenilir) gördüm, takdir ettim. Şimdiye kadar en sempatik bu arkadaşı gördüm. Seçimde İYİ Parti’ye vermedim ama şu anda değişti fikrim” ifadelerini kullandı.

“Beni ikna etsin ya da etmesin, üç senedir beni dinleyen tek insan”

İYİ Parti adayı Özlale, Eşrefpaşa’da market işleten bir esnafın da sorununu dinleyerek seçimi kazanması halinde çözüm getireceği sözü verdi.

Büyükşehir ve ilçe belediyesinden sorunuyla ilgili hiçbir yardım alamadığından yakınan Erol Ağaç, “Kredi çekip yıllarca çalışıp aldığım bir tane evim var hayatımda. Yan binanın rögarında sızıntı var. Zamanla 30-40 yılda oluşanbir şey. Benim üç senedir evime pis su akıyor. Ben kirada oturuyorum, çocuğum da kızım da bu olaydan dolayı başka bir okula gidiyor. Belediyeyi arıyorsun daha karşı taraf açtığında dinlemeden, olayı çözmeden seni başka yere aktarıyor. Onu arıyorsun, o öbür yere aktarıyor. Zabıtayı arıyorsun, ‘itfaiyeyi ara’ diyor. İtfaiyeyi arıyorsun ‘suyu ara’ diyor. Bıktım artık” dedi.

Özlale’nin üç dört gün içinde sorununu çözeceğini vaat ettiğini anlatan Ağaç, “Beni ikna etsin ya da etmesin, üç senedir beni dinleyen tek insan. Karşıma geçti, beni dinledi. Beni şimdiye kadar kimse dinlemedi, sürekli birilerine aktardılar. Ben de ona oy vereceğime şeref namus sözü verdim. Mücadelesini gördüm, insanlara ilgisini gördüm, bir şeyler yapacağını umut ediyorum. Başarılar diliyorum kendisine” diye konuştu.

“Benim için her zaman birinci planda şahıs önemlidir, parti ikinci planda”

Özlale’nin ziyaret ettiği diğer bir esnaf İsmail Ceylan ise yerel seçimde tercihini adayların projelerine bakarak belirleyeceğini söyledi.

Ceylan, “Ben mevcut yerel yönetimden memnun değilim. Mevcut yerel yönetimden duyduğumuz hep ihaleler, ihaleleri hep partisine kazandırmak. Partinin içerisinde de zaten bir anlaşmazlık var. Ama benim için her zaman birinci planda şahıs önemlidir. Parti benim gözümde ikinci planda” dedi.

Ceylan, “Şimdi Ümit Bey’in icraatlarıyla, yapacaklarıyla ilgili bir bilgim yok. Ümit Bey’i tanımam, tanımak da isterim, araştırırım. Ben yönetimin değişmesinden yanayım. Ümit Bey olur, Hamza Bey (Dağ) olur, Cemil Bey (Tugay) olur fark etmez. Hangisinin icraatı benim kafama yatıyorsa, o tercihimdir. Bunlar arasında tercihim Hamza Bey şimdilik. Ama bakarsınız diğerleri daha farklı gelir. İcraata bakacağım ben seçimlerde” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen İYİ Parti adayı Ümit Özlale İzmir’de dengeleri değiştirebilecek mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İYİ Parti adayı Ümit Özlale İzmir’de dengeleri değiştirebilecek mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İYİ Parti adayı Ümit Özlale İzmir’de dengeleri değiştirebilecek mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.