İstanbul’da yangın faciası: 29 ölü

İstanbul’da yangın faciası: 29 ölü

ABONE OL
16:55 - 02/04/2024 16:55
İstanbul’da yangın faciası: 29 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul Gayrettepe’de, bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yangının 16 katlı bir binanın bodrum katındaki “Masquerade Club” isimli gece kulübünde, öğle saatlerinde çıktığı belirtildi. Yangın sırasında mekanda tadilat çalışması olduğu ve tadilat işçilerinin çalıştığı kaydedildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini söyledi ve hayatını kaybedenlerin tadilat işçileri olduğunu ekledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettişlerin olay yerine gittiğini kaydetti.

İstanbul Valisi Davut Gül de olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Gül, “Şu anda tadilat yapılıyormuş, tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde gerek itfaiye gerek polisimiz gerek sağlık görevlilerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yararlıların tedavisine hastanelerde devam ediliyor. Kaymakamımız başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız burada hepimizin başı sağolsun” dedi.

Vali Gül, yangının çıkış sebebinin bilinmediğini ancak yaralanan ve ölenlerin tadilatta çalışan kişiler olduğunu belirtti. Vali, gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat olduğunu ve 2018’de ruhsatın yenilendiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Olay yerine 32 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Acı kayıplarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

VOA tarafından geçilen İstanbul Gayrettepe’de gece kulübünde yangın haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstanbul Gayrettepe’de gece kulübünde yangın haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstanbul Gayrettepe’de gece kulübünde yangın haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.