İstanbul’da 200’ün Üzerinde Gözaltı

İstanbul’da 200’ün Üzerinde Gözaltı

ABONE OL
22:56 - 01/05/2021 22:56
İstanbul’da 200’ün Üzerinde Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlama girişiminde bulunanlara polis müdahale etti. 212 kişi gözaltına alındı. Ankara’da da kent merkezinde düzenlenen izinsiz gösterilere de polis müdahale etti

Corona virüsü pandemisine karşı önlem olarak uygulamaya sokulan “tam kapanma” süreci devam ederken, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlama girişiminde bulunanlara polis müdahale etti. 212 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da da kent merkezinde düzenlenen izinsiz gösterilere de polis müdahale etti.

Anma töreni düzenlemek için daha önceden izin alan bazı sendika ve diğer kurumların üyeleri Taksim Meydanı’nda bir araya gelirken, meydana farklı noktalardan giriş yapmaya çalışan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltıların Mecidiyeköy, Tarlabaşı ve Beşiktaş dahil çeşitli noktalarda gerçekleştiği belirtiliyor.

Başkent Ankara’da ise Memur-Sen Konfederasyonu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Ankara Şehir Hastanesi’nin önünde Corona virüsü salgınıyla mücadele döneminde sağlık çalışanlarına destek olma çağrısıyla kutladı. Kent merkezinde düzenlenen diğer gösteriler ise izinsiz olduğu gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Diğer taraftan, Taksim Meydanı’na izinli olarak girenler arasında olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Basın-İş Sendikası’nın (DİSK-Basın İş) Twitter hesabından yapılan açıklamada, anma alanındaki gazetecilerin polis tarafından engellendiği ileri sürüldü. Mesajda, “1 Mayıs’ta çekim yapan gazeteci arkadaşlarımız polis tarafından engelleniyor, üyemiz Sultan Eylem Keleş’in “Gazeteciyiz, işimizi yapıyoruz” itirazı üzerine polisler “Genelge talimatı var” dedi. Tekrar ediyoruz; Emniyet’in genelgesiyle gazetecilik faaliyeti engellenemez!” denildi.

Ankara’da ise YOL TV muhabiri Özge Uyanık Sakarya Caddesi’nde çekim yaptığı sırada polis memurlarının müdahalesiyle karşılaştı, çekim yapması “genelge” gerekçe gösterilerek engellendi. Uyanık’ın telefonunda kaydedilen müdahale görüntülerinde, polis memurlarının kayda alınan videonun silinmesini talep ettiği de görülüyor.

İstanbul ve Ankara’da 1 Mayıs günü kutlama ve anma törenlerinin yapıldığı alanlarda gazetecilerin çekim yapmasına izin verilmeyeceği yönünde Emniyet Müdürlüğü’nün genelge yayınladığı yönündeki haberlere dün de birçok sendika ve basın kuruluşundan tepki gelmişti.

VOA tarafından geçilen İstanbul’da 200’ün Üzerinde Gözaltı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İstanbul’da 200’ün Üzerinde Gözaltı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İstanbul’da 200’ün Üzerinde Gözaltı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.