“İsrail’in Gazze’de verdiği yanıt aşırıya kaçtı”

“İsrail’in Gazze’de verdiği yanıt aşırıya kaçtı”

ABONE OL
12:14 - 09/02/2024 12:14
“İsrail’in Gazze’de verdiği yanıt aşırıya kaçtı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşa ilişkin bugüne kadarki en güçlü eleştirilerinden birini yaparak İsrail’in verdiği karşılığın aşırı olduğunu söyledi.

Başkan Biden’ın Perşembe akşamı Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, belge soruşturmasını yürüten savcının raporunda hafızasına ilişkin kullandığı ifadelerle ilgili soruların gölgesinde, Gazze’de ateşkes çabaları da gündeme geldi.

“Gazze’de çok sayıda masum insan açlık yaşıyor ve ölüyor. Bu son bulmak zorunda” diyen Biden İsrail’in verdiği karşılığın orantısız olduğu imasında bulundu.

Başkan Biden bir gazetecinin sorusu üzerine, “Bildiniz gibi Gazze’de verilen karşılığın yürütülmesinin aşırıya kaçtığı görüşündeyim. Bu anlaşma için yorulmadan çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı, Gazze’ye insani yardımın artırılması için çaba gösterdiğini de vurguladı.

İsrail bu hafta içinde ordusunun Refah’a doğru ilerlemeyi planladığının işaretini vermişti. Gazze’den kaçan çok sayıda sivil buraya sıkışmıştı.

Gazze’deki kaynaklara göre İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından bu yana düzenlediği saldırılarda 27 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ateşkes görüşmeleri için Ortadoğu’ya gitmiş; ancak İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Hamas’ın taleplerinin ardından anlaşmayı geri çevirmişti.

OA tarafından geçilen “İsrail’in Gazze’de verdiği yanıt aşırıya kaçtı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail’in Gazze’de verdiği yanıt aşırıya kaçtı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail’in Gazze’de verdiği yanıt aşırıya kaçtı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.