“İsrail’e doğru SİHA ve füzeler fırlattık”

“İsrail’e doğru SİHA ve füzeler fırlattık”

ABONE OL
22:02 - 31/10/2023 22:02
“İsrail’e doğru SİHA ve füzeler fırlattık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yemen’de İran destekli Husiler, bugün İsrail’e “yüksek sayıda” SİHA ve balistik füze fırlatıldığını söyledi. İsrail ordusu, Kızıldeniz kıyısındaki Eilat kenti yakınlarına yaklaştığı görülen bir ”hava hedefinin” düşürüldüğünü bildirmişti.

Husi askeri sözcüsü Yahya Saree, televizyonda yaptığı açıklamada, son operasyonun İsrail’e yönelik üçüncü saldırı olduğunu ve yeni saldırıların geleceğini söyledi.

Saree, Gazze Şeridi’nde Hamas ve İsrail arasındaki çatışmalara atıfta bulunarak, “İsrail’in saldırıları” sona erene kadar Husi saldırılarının süreceğini kaydetti.

Bugün erken saatlerde turistik Eilat kentinde yaşayanlar, olası “düşman uçak saldırısı” uyarısı üzerine sığınaklara girdi. İsrail ordusu, “sistemlerinin İsrail topraklarına yaklaşan bir hava hedefi belirlediğini” bildirdi.

“Sivillere yönelik bir tehdit ya da risk yoktu” diyen ordu, savunma hamlesinin başarılı olduğunu kaydetti. Kızıldeniz’den İsrail topraklarına isabet eden herhangi bir füze ya da SİHA olmadığı da bildirildi.

Yemenli Husi lider Abdül Melik El Husi, 10 Ekim’de yaptığı açıklamada, Amerika’nın Gazze’deki çatışmalara doğrudan müdahale etmesi durumunda SİHA ve füzeleri ateşleyerek karşılık vereceklerini ve başka askeri seçenekleri kullanacaklarını söylemişti.

Husiler, kendilerini, Irak’ta İran destekli Şii hizipleri ve Lübnan’daki Hizbullah örgütünü de kapsayan “Direniş Ekseni’nin” parçası olarak kabul ediyor.

Öte yandan İsrail ordusu, Hamas’la çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez “Ok” adlı hava savunma sisteminin kullanıldığını açıkladı. Sistemin, İsrail topraklarına Kızıldeniz istikametinden ateşlenen karadan karaya füzeyi etkisiz hale getirmek için kullanıldığı bildirildi.

Bir sözcü, Reuters’a, iki hava saldırısının birbirinden ayrı vakalar olduğunu, ikinci vakada İsrail savaş uçaklarının başka hava hedeflerini karşıladığını söyledi.

İsrail geçen hafta Husi hareketini, Mısır’ın Kızıldeniz kıyısındaki iki kasabasında patlamaya yol açan SİHA’ları göndermekle suçlamış ve asıl amacın İsrail’i vurmak olduğunu kaydetmişti.

ABD Savunma Bakanlığı da 19 Ekim’de ABD Donanması’na ait bir geminin, Yemen’deki Husi hareketi tarafından fırlatılan birkaç SİHA ve üç seyir füzesini karşılayarak etkisiz hale getirdiğini, bu silahların büyük olasılıkla Yemen’den İsrail hedef alınarak atıldığını bildirdi.

VOA tarafından geçilen “İsrail’e doğru SİHA ve füzeler fırlattık” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail’e doğru SİHA ve füzeler fırlattık” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail’e doğru SİHA ve füzeler fırlattık” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.