İsrail’den Suriye’ye Hava Operasyonu

İsrail’den Suriye’ye Hava Operasyonu

ABONE OL
15:25 - 19/11/2020 15:25
İsrail’den Suriye’ye Hava Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail kontrolu altındaki Golan Tepesi’nde patlayıcı ekipmanlar bulunmasının ardından Suriye ordusu ve İran Kudüs Güçleri’ne yönelik hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Suriye devlet haber ajansı da saldırıda 3 askeri personelin hayatını kaybettiğini, bir askerin yaralandığını açıkladı.

İsrail ordusunun operasyona yönelik açıklamasında, “Daha önce İsrail Savunma Kuvvetleri, İran güçleri tarafından yönetilen Suriye timi tarafından yerleştirildiği tespit edilen patlayıcıları Golan Tepeleri’nin İsrail kontrolundaki bölgesinde buldu. Silahlı Kuvvetler’in bulduğu patlayıcılar İran’ın Suriye içerisindeki tahkimatının net bir kanıtıdır” denildi.

İsrail’in hava saldırısında Suriye ordusu ve Kudüs Gücü’ne ait 8 hedefin vurulduğu belirtildi. Vurulan hedefler arasında Şam Uluslararası Havalimanı’nda yer alan ve İranlı askeri yetkililerin de bulunduğu gizli bir askeri merkez de var.

İran’ın Kudüs Gücü adı verilen kanadının Suriye’de Beşar Esat’a bağlı askerlerin yönetilmesi ve yönlendirilmesinde etkili olduğu biliniyor.

VOA tarafından geçilen İsrail’den Suriye’ye Hava Operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’den Suriye’ye Hava Operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’den Suriye’ye Hava Operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.