İsrail’de Baltalı Saldırıda 3 Ölü Filistin’den Kınama

İsrail’de Baltalı Saldırıda 3 Ölü Filistin’den Kınama

ABONE OL
18:51 - 06/05/2022 18:51
İsrail’de Baltalı Saldırıda 3 Ölü Filistin’den Kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail’in Elad kentinde polisin Filistinli olduğundan şüphelendiği kişilerin baltayla yolda geçenlere saldırması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi. Görgü tanıkları ve yardım görevlileri, ölen kişilerin balta saldırısı sonucu aldıkları yaralar nedeniyle öldüklerini söyledi.

Polis, saldırganları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatırken Elad belediye başkanı da halkı operasyon sırasında evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Yetkililer hayatını kaybeden 3 kişinin yanısıra iki kişinin olayda ağır yaralandığını açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, olay üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Bağımsızlık Günü kutlamalarına saldırı nedeniyle gölge düştüğünü ifade ederken “Teröre teslim olmayacağız” ifadesini kullandı.

Filistin’den kınama

Olayın ardından bir açıklama yapan Filistin Lideri Mahmud Abbas da saldırıyı kınadı. Abbas, Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Filistinliler’i ve İsrailliler’i öldürmek sadece durumun daha kötüleşmesine neden olacaktır” dedi.

Son günlerde İsrail’de ve Batı Şeria’da benzer saldırılarda artış görülüyor. Bu saldırılarda aralarında 3 polis memurunun da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in yılın başından bu yana yaşanan olaylardaki saldırılara yanıt olarak düzenlediği operasyonlarda da en az 40 Filistinli’nin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Dün de Mescid-i Aksa çevresinde yine Filistinli bir grupla İsrail güvenlik güçleri karşı karşıya geldi. Mescid-i Aksa civarında Ramazan ayı boyunca da İsrail ve Filistinli gruplar arasında çatışmalar yaşanmış.

İsrail emniyet güçlerinin Filistinli sivillere yönelik sert müdahaleleri kameralara yansımıştı.

Hamas’tan kutlama ve çağrı

Öte yandan Gazze’de yönetimi elinde bulunduran Hamas, Elad saldırısını memnuniyetle karşıladığını açıkladı, ancak olayın sorumluluğunu üstlenmedi. Hamas, açıklamasında, saldırının İsrail’in Kudüs’te Mescid-i Aksa çevresinde yaptıklarına bir yanıt olduğunu belirtti.

Hamas yöneticisi Yahya El Sinwar, hafta başında yaptığı açıklamada, “Elinde silahı olan silahını hazır etmek durumundadır. Silahı olmayan da bıçağını, baltasını hazırlamak zorundadır” ifadelerini kullanmıştı.

VOA tarafından geçilen İsrail’de Baltalı Saldırıda 3 Ölü Filistin’den Kınama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail’de Baltalı Saldırıda 3 Ölü Filistin’den Kınama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail’de Baltalı Saldırıda 3 Ölü Filistin’den Kınama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.