İsrail ve Yunanistan’la Normalleşme Görüşülecek

İsrail ve Yunanistan’la Normalleşme Görüşülecek

ABONE OL
00:38 - 09/03/2022 00:38
İsrail ve Yunanistan’la Normalleşme Görüşülecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Salı günü kadın muhtarlar ile buluşmasında uluslararası gelişmelere değindi.

Türkiye’nin Ukrayna krizinde güvenlik boyutunun yanı sıra sosyal ve ekonomik etkileri itibariyle farklı ve olumlu bir yerde durduğunu söyleyen Erdoğan, “Ben bu arada 20’yi aşkın devlet başkanı, başbakan ile Rusya-Ukrayna arasındaki bu savaşta görüşmeler yaptım. Ve görüşmeleri hala devam ettiriyoruz. Yarın İsrail Cumhurbaşkanı gelecek, öbür gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı gelecek ve bütün hepsi ile bu görüşmeleri sürdürürken Türkiye’nin durduğu yeri hatırlatması bakımından bunun ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün bunlara rağmen ülkenin başına kara bulutlar toplamaya çalışan her kimse, sıfatı, konumu, mecrası ne olursa olsun art niyetlidir, başka hesaplar içindedir. Halbuki böyle dönemler, ülkelerin ve milletlerin tıpkı iki elin parmakları gibi kenetlendiği, tek yumruk, tek yürek haline geldiği dönemler olmalıdır. Biz birbirimizi sevmek zorundayız. Eğer birbirimizi sevmez, birbirimizden uzak durursak bundan kim istifade eder? Düşmanlar, teröristler. Onları mı sevindireceğiz?” sözleriyle dış politika üzerinden muhalefet cephesini de hedef aldı.

Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Çarşamba günü yapacağı ziyaretin ardından, 10 Mart Perşembe günü de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye’ye geleceğini söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, eşi Michal Herzog ile birlikte Çarşamba günü Ankara’ya yapacağı resmi ziyaret kapsamında ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret ederek, Mustafa Kemal Atatürk’e saygısını sunacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanacak Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. İki lider görüşmeler sonrasında ortak basın açıklaması yapacak. Böylece Herzog, 2008’den bu yana Türkiye’yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olacak.

Ertesi gün 10 Mart’ta Herzog ve eşi, İstanbul’da Neve Şalom Sinagogu Musevi cemaati mensuplarıyla da buluşacak, ardından Türkiye’den ayrılacak.

Miçotakis Erdoğan’la İstanbul’da görüşecek

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu ise, Salı günü yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, İstanbul’da 13 Mart’ta akşam yemeğinde Erdoğan’la bir araya geleceğini bildirdi.

İkonomu, Miçotakis’in 13 Mart’ta Fener Rum Patrikhanesi’nde bir ayine katılmak üzere İstanbul’a gelerek, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşeceğini dile getirdi. İkonomu, iki ülke arasında olumlu ve mantığa dayalı bir görüşme planlandığını söyledi.

VOA tarafından geçilen İsrail ve Yunanistan’la Normalleşme Görüşülecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ve Yunanistan’la Normalleşme Görüşülecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ve Yunanistan’la Normalleşme Görüşülecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    ‘’KENDİNİZİ BAŞTA BU TİP İNSANLARDAN SOYUTLAYIN’’
    Daha sonra, Akl-ı selim, kalb-i selim, ruh-u selim, hiss-i selim bir Müslüman bu bozuk Müslüman toplumun içinde yaşanılmaz hale geldiğini düşünerek anlamaya çalışır. Düşünsenize bir kere bu Millet bir YALANCIYI seviyor, ona sempati duyuyor. Defaatle bu halkı kandıran kandırmış, kendi Dünyevi çıkarı için aldatan birini Müslüman, dost, arkadaş kendinden biri olarak görüyorlar, Bu millet öyle bir toplum ki ona bir yalancıya itibar ediyorlar. Oysa bunların içinde sakallı cübbeli sarıklı hacı, camide Müslüman insan yalan konuşmaz diye hutbeden konuşan Vaaz verenlerin arkasında namaza durduğunuz hocalar, tarikat liderleri şeyhler müritler olmak üzere.. Oysa bu tipik cins insanlar, Müslüman insan yalan konuşmaz, Yalan söylemez diye Vaaz verirler. Ebeveyn olarak kendileri bile çocuklarını yetiştirirken yalan konuşmamalarını söylerler. Yalan konuştuklarında ise onları kızar azarlar bu Ruh insanlar. Yalancılar iki yüzlü münafıkların içinde cemaatte SAF tutmak namazınızın ne kadar Hak, ne kadar batıl olacağını bir Müslümanın düşünmesi lazım. Kaldıki bu tipik insanlar yalan konuşanların yalanını Cami içinde yüzüne vuran insanlar. Nedense bu yaratıklar taptıkları canlı Put için laf söyletmezler, onu her zaman koruyup kollayıp bekçiliğini soyunup savunucusu olurlar.
    Bu nasıl bir Müslüman olmak anlamış değilim.
    AKP iktidara geldiğinden beri Rabbime isyan eden biriyim.
    Bu yaratıkları gördüğümde seslerini işittiğim süre, onlarla bu aynı Dünyada yaşamanın bir utanç verici olduğunu haya eden biriyim.
    Bu insanlar yer yüzünde omurgasız sürüngen dolaşanlar, hayvanlar kadar insanlıktan nasibi olmayan vahşi yamyamdan başka hiç bir şey değiller.
    Köşeye kenara çekilin, böyle bir aşağılık toplumdan Ebu Zer el-Gıfâri gibi dağlara kırlara kulübe yapınız oraya yerleşin. Sosyal varlık olan bir insan bu vahşi yamyam insanlıktan çıkmış Müslümanlarla bir arada olup yaşamaktansa, kendinizi onlardan soyutlayarak, kedi, köpek, koyun, keçi, horoz, tavuk gibi, gerçektende insana bir dost yoldaş olan bu hayvanlarla iç içe bir hayat yaşayın.

    Yanıtla
    +0
    -0