“İsrail Şam’daki İran konsolosluk binasını vurdu, ölenler arasında İranlı üst düzey komutan da var”

“İsrail Şam’daki İran konsolosluk binasını vurdu, ölenler arasında İranlı üst düzey komutan da var”

ABONE OL
23:27 - 01/04/2024 23:27
“İsrail Şam’daki İran konsolosluk binasını vurdu, ölenler arasında İranlı üst düzey komutan da var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’ın Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluğu Pazartesi günü hava saldırısının hedefi oldu. Konsolosluk binası yerle bir olurken, Suriye ve İran medyası olayı İsrail hava saldırısı olarak paylaştı.

Hava saldırısının Ortadoğu’da İsrail’i İran ve müttefikleriyle karşı karşıya getirecek çatışmanın ürkütücü bir şekilde tırmanmasına neden olabileceği belirtiliyor.

Reuters’a konuşan Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, ölenlerden birinin İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun üst düzey komutanlarından Muhammed Rıza Zahedi olduğunu söyledi. İran devlet televizyonu da birkaç İranlı diplomatın öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Mezzeh bölgesindeki konsolosluk binası yakınlarında bulunan Reuters muhabirleri, yerle bir olan bir binanın enkazından dumanlar yükseldiğini ve bina önünde park halinde ambulanslar olduğunu bildirdi. Enkazın önündeki direğe bir İran bayrağı asıldığına dikkat çekildi. Suriye ve İran dışişleri bakanlarının da olay yerinde görüldüğü kaydedildi.

Gazze’de 6 aydır devam eden savaş sırasında İran hedeflerini defalarca vuran İsrail, her zamanki tutumunu sürdürdü ve olayla ilgili yorum yapmayı reddetti.

İsrailli bir askeri sözcüyse, “Yabancı medyada yer alan haberler hakkında yorum yapmıyoruz” dedi.

İran haber ajansı Tasnim, İsrail saldırısında beş kişinin öldüğünü söyledi. Suriye devlet haber ajansı SANA ise ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi ama sayı belirtmedi.

İran destekli Filistinli grup Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasından bu yana İsrail, Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşar Esat hükümetini destekleyen Lübnan’ın İran destekli Hizbullah milislerine ve İran Devrim Muhafızları’na karşı hava saldırılarını arttırdı.

Beyaz Saray Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlenen hava saldırısından haberdar

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean Pierre, Başkan Joe Biden’ın İsrail’in Pazartesi günü Şam’daki bir İran konsolosluğunu vurduğu yönündeki haberler konusunda bilgisi olduğunu ve “ekibin konuyu incelediğini” söyledi.

İran saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttuyor

İran devlet medyasına göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suriyeli mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde Tahran’ın Suriye’nin başkenti Şam’daki konsolosluğuna yapılan saldırının sonuçlarından İsrail’i sorumlu tuttuğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanı, İsrail’in bu saldırısının tüm uluslararası sözleşmelerin ihlali olduğunu da sözlerine ekledi.

VOA tarafından geçilen “İsrail Şam’daki İran konsolosluk binasını vurdu, ölenler arasında İranlı üst düzey komutan da var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İsrail Şam’daki İran konsolosluk binasını vurdu, ölenler arasında İranlı üst düzey komutan da var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İsrail Şam’daki İran konsolosluk binasını vurdu, ölenler arasında İranlı üst düzey komutan da var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.