İsrail ordusu Filistinli sivillerden Refah’ı tahliye etmesini istedi

İsrail ordusu Filistinli sivillerden Refah’ı tahliye etmesini istedi

ABONE OL
09:46 - 06/05/2024 09:46
İsrail ordusu Filistinli sivillerden Refah’ı tahliye etmesini istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail ordusu, “sınırlı bir operasyon” için Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrindeki sivillerden kenti boşaltmasını istedi.

İsrail bir süredir Refah’a kara operasyonu düzenlemek istiyor.

Gazze Şeridi’nde yedi aydır süren İsrail-Hamas savaşında Tel Aviv, Hamas militanlarının bir kısmının Refah’ta bulunduğunu ve bu şehre kara operasyonu yapılmadan savaşı kazanmanın mümkün olmadığını savunuyor.

Refah’ta, yerlerinden edilmiş bir milyondan fazla Filistinli sivil bulunuyor. Batılı ülkeler ve komşu Mısır İsrail’e, çok fazla can kaybına yol açabilecek bir kara operasyonundan kaçınması çağrısında bulunuyor.

İsrail ordusundan bugün yapılan açıklamada, Refah’taki sivillere “daha güvenli bölgelere” gitmeleri tavsiye edildiği ve afişler, kısa mesajlar ve medya duyurularının “belirtilen bölgelerdeki sivillerin kademeli olarak hareket etmesini teşvik etmek için kullanılacağı” belirtildi.

İsrail ordusu, özellikle Refah’ın doğusundaki sivillerden şehri tahliye etmelerini istedi.

Ordu, tahliyelerin süresinin belirlenmediğini de belirtti.

İsrail ordu radyosu da, Filistinli sivillerin Refah’tan tahliye edilmeye başlandığını duyurmuştu. Radyo haberinde, Refah’ın doğusundan ilk etapta 100 bin sivilin tahliye edileceğini ve bu kişilerin yakındaki Han Yunus ve El Muvassi’deki çadır kentlere yerleştirileceğini bildirdi.

Gazze’de yedi aydır süren çatışmalarla ilgili ateşkes müzakerelerinde bir anlaşmaya varılamadığı dün açıklanmıştı. Mısır’da yürütülen müzakerelere yarına kadar ara verilirken, taraflar sürecin tıkanmasıyla ilgili birbirini suçlamıştı.

Filistinli yetkililere göre, Hamas görüşmelerde rehinelerin serbest kalması karşılığında savaşın sona ermesi yönündeki talebini yineledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise bunu reddetti.

İsrail’in Gazze operasyonu, geçen yıl 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail sınırını aşarak saldırmasının ardından başladı. Saldırıda 1200 kişi öldü, 200’den fazla kişi de rehin alındı. İsrail’in misilleme saldırılarında ise Gazze sağlık yetkililerine göre şimdiye kadar çoğu çocuk ve kadın 34 binden fazla Filistinli öldü.

VOA tarafından geçilen İsrail ordusu Filistinli sivillerden Refah’ı tahliye etmesini istedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ordusu Filistinli sivillerden Refah’ı tahliye etmesini istedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ordusu Filistinli sivillerden Refah’ı tahliye etmesini istedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.