İsrail, Türkiye ile bugün imzalanacak yeni bir havacılık anlaşmasıyla iki ülke arasındaki havayolu trafiğinin genişletileceğini açıkladı.
İsrail Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “1951 yılından bu yana imzalanacak ilk havacılık anlaşmasıyla, Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarının yanı sıra İsrailli şirketlerin Türkiye’deki çeşitli noktalara uçuşlarının yeniden sağlanması bekleniyor” denildi.
İsrail’in 10 yıl sonra İstanbul’daki ticari ataşeliğini yeniden açması da bekleniyor.
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid geçen ay Türkiye’yi ziyaret etmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.
Çavuşoğlu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaların başlatıldığını söylemişti.
Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler, özellikle 2010’daki Mavi Marmara baskınından sonraki dönemde kopma noktasına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in özellikle Filistinliler’e karşı izlediği politikaları her fırsatta en sert ifadelerle hedef alırken, İsrail’in eski başbakanı Benyamin Netanyahu da Erdoğan’ı özellikle Hamas’a yakın bir duruş sergilediği gerekçesiyle sık sık eleştirdi.
İki ülke Mavi Marmara olayından sonra karşılıklı büyükelçilerini çekmişti. İsrail, Amerika’nın arabuluculuk girişimiyle, olayda hayatını kaybedenlerden dolayı Türkiye’den özür diledi ancak ilişkileri normale döndürebilme amacıyla girişilen çabalar sonuçsuz kaldı.
Türkiye 2018’de de ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinden sonra büyükelçisini yine geri çekti, İsrail de aynı adımı attı.
VOA tarafından geçilen İsrail ile Havacılık Anlaşması haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail ile Havacılık Anlaşması haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail ile Havacılık Anlaşması haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026ALMANYA
14 Mayıs 2026
1 Rusya, Dağlık Karabağ’daki barış gücü askerlerini çekmeye başladı
2 Gazze’de ateşkes için görüşmeler sona erdi, taraflar birbirini suçluyor
3 Türkiye reddetse de Hamas’ın siyasi bürosunun Türkiye’ye taşınması mümkün mü?
4 Hamas yeni takasta üç İsrailli rehineyi, İsrail ise Filistinli tutukluları serbest bıraktı
5 İran Husilere Kızıldeniz’deki gemi saldırılarında destek sağlıyor