İsrail Husiler’in Kızıldeniz’de bir gemiye el koyduğunu açıkladı

İsrail Husiler’in Kızıldeniz’de bir gemiye el koyduğunu açıkladı

ABONE OL
21:37 - 20/11/2023 21:37
İsrail Husiler’in Kızıldeniz’de bir gemiye el koyduğunu açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, Yemen’deki İran destekli Husiler’in Kızıldeniz’in güneyinde İngilizler’e ait ve Japonlar tarafından işletilen bir kargo gemisini ele geçirdiğini açıkladı. İsrail olayı, uluslararası deniz güvenliği açısından sonuçları olan bir “İran terör eylemi” olarak nitelendirdi.

Husiler o bölgede bir gemiyi ele geçirdiklerini doğruladı; ancak gemiyi İsrail’e ait olarak tanımladı. “Gemi mürettebatına İslami ilke ve değerlere uygun olarak muamele ediyoruz” diyen grup sözcüsü İsrail’in açıklamasına atıfta bulunmadı.

Husiler bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada İsrail şirketlerine ait ya da onlar tarafından işletilen ya da İsrail bayrağı taşıyan tüm gemilerin hedef alınabileceğini söylemişti.

Bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi de “Durumun farkındayız ve yakından izliyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ofisi, ismini vermediği bir gemiye el konulduğunu bildirdi ve İsrail’in geminin mülkiyetine, işletmesine ya da uluslararası mürettebatının yapısına dahil olmadığını vurguladı.

Gemide hiçbir İsrailli’nin bulunmadığı belirtilen açıklamada,”Bu, İran’ın özgür dünya vatandaşlarına karşı savaşında bir tırmanışı temsil eden ve küresel nakliye yollarının güvenliği açısından uluslararası sonuçları olan bir başka İran terör eylemidir” denildi.

İsrail ordusu daha önce yaptığı bir açıklamada gemiye el koyma olayının Kızıldeniz’de gerçekleştiğini belirtmişti.

Tahran’ın müttefiki olan isyancı Husiler, Hamas militanlarıyla dayanışma amacıyla İsrail’e uzun menzilli füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenliyor.

Husi lideri geçen hafta, güçlerinin İsrail’e daha fazla saldırı düzenleyeceğini ve Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı’ndaki İsrail gemilerini hedef alabileceklerini söylemişti.

VOA tarafından geçilen İsrail Husiler’in Kızıldeniz’de bir gemiye el koyduğunu açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Husiler’in Kızıldeniz’de bir gemiye el koyduğunu açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Husiler’in Kızıldeniz’de bir gemiye el koyduğunu açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.