İsrail Hamas’a Ramazan’a kadar süre tanıdı

İsrail Hamas’a Ramazan’a kadar süre tanıdı

ABONE OL
13:21 - 19/02/2024 13:21
İsrail Hamas’a Ramazan’a kadar süre tanıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, Hamas’a elindeki tüm rehineleri teslim etmesi için Ramazan ayına kadar süre tanıdığını açıklayarak, aksi halde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine kara saldırısı başlatacağının sinyalini verdi.

İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz dün bir konferansta yaptığı konuşmada, “Dünya bilmeli ve Hamas liderleri de bilmeli ki, eğer Ramazan ayına kadar rehinelerimiz evlerine dönmezse, Refah bölgesindeki çatışmalar devam edecek” dedi.

Eski Savunma Bakanı Gantz, İsrail’in “sivil kayıpları en aza indirmek için Amerikalı ve Mısırlı ortaklarımızla diyalog içinde sivillerin tahliyesini kolaylaştırarak koordineli bir şekilde hareket edileceğini” de sözlerine ekledi.

Ramazan ayı 10 Mart’ta başlayacak. İsrail’in Refah’a olası kara harekatı, 2 milyon 300 bin Filistinlinin yarısından fazlasının yaşadığı Refah’ta ve uluslararası toplumda endişe yaratıyor.

Netanyahu’nun üç üyeli Savaş Kabinesi’nin mensubu olan emekli general Benny Gantz’in etkili bir isim olduğuna ancak son sözü söyleyen kişi olmadığına dikkat çekiliyor.

İsrail’in yakın müttefiki ABD, ateşkes ve rehine takası için umutlu olduğunu dile getirse de son olarak, Cezayir’in hazırladığı ve ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını BM’de veto edeceğini açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise, ABD’nin Suudi Arabistan’la ilişkileri normalleştirmek için “kilit” olarak gördüğü Filistin devletinin tanınması önerisine ve uluslararası toplumda bu yöndeki baskılara karşı çıkıyor. Netanyahu kabinesi dün, Filistin devletinin tek taraflı olarak tanınmasına karşı olduğunu belirten bir bildiri kabul etmişti.

Hamas’ın geçen yıl 7 Ekim’de İsrail sınırını aşarak başlattığı saldırılarda 1200 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi de rehin alınmıştı. Geçen yıl Kasım ayı sonundaki bir haftalık geçici ateşkeste bazı rehineler serbest bırakılmıştı. Ancak İsrail, Hamas’ın elinde hala 130’a yakın rehine olduğuna inanıyor.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkililerine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılarda çoğu çocuk ve kadın yaklaşık 29 bin Filistinli öldü.

VOA tarafından geçilen İsrail Hamas’a Ramazan’a kadar süre tanıdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Hamas’a Ramazan’a kadar süre tanıdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Hamas’a Ramazan’a kadar süre tanıdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.