İsrail Bir Kez Daha 14 Gün Süreyle Tamamen Kapanıyor

İsrail Bir Kez Daha 14 Gün Süreyle Tamamen Kapanıyor

ABONE OL
19:26 - 24/12/2020 19:26
İsrail Bir Kez Daha 14 Gün Süreyle Tamamen Kapanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında, ülkede üçüncü kez kapanmaya gidileceğini açıkladı.

Tamamen kapanma uygulaması Pazar akşamı başlayacak ve 14 gün süreyle geçerli olacak. Kapanma kararının Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması bekleniyor.

Tam kapanma kararı çerçevesinde İsrail’de 14 gün boyunca tüm mağaza ve dükkanlar, AVM’ler kapalı olacak. Öğrenciler sadece evlerine bir kilometre mesafedeki okullara gidebilecek. Bundan daha uzak mesafede okulu olanların devam zorunluluğu olmayacak. Toplu taşıma hizmetleri kısıtlanacak. Sadece market ve eczane gibi yerler açık olacak.

Ülkede yaşayan Hıristiyanlar Noel sebebiyle 10 kişiyi aşmamak kaydıyla evlerde toplanabilecekler. Açık havada yapılacak Noel kutlamalarında da limit 100 kişi olacak.

Öte yandan İsrail’de aşılama çalışmaları da devam ediyor. Sağlık Bakanı Yuli Edelstein, Ordu Radyosu’na yaptığı açıklamada, tüm ülkede aşılama çalışmasının da birkaç ay içerisinde bitmesini beklediklerini söyledi.

9 milyon kişinin yaşadığı İsrail’de bugüne dek 385 binden fazla Corona virüsü vakasına rastlandı. Ülkede salgın nedeniyle 3 bin 150 kişi de hayatını kaybetti. Son olarak İsrail’de 4 kişide İngiltere’de tespit edilen virüsün yeni tipine rastlandığı açıklandı.

VOA tarafından geçilen İsrail Bir Kez Daha 14 Gün Süreyle Tamamen Kapanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İsrail Bir Kez Daha 14 Gün Süreyle Tamamen Kapanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İsrail Bir Kez Daha 14 Gün Süreyle Tamamen Kapanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.