İsrail adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki kişi tutuklandı

İsrail adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki kişi tutuklandı

ABONE OL
15:02 - 05/04/2024 15:02
İsrail adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki kişi tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cuma günü sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, İsrail istihbaratı adına casusluk yaptıklarından şüphelenilen sekiz kişinin yakalandığını, bunlardan ikisinin tutuklandığını, altı kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı

Ocak ayından bu yana, İsrail’in Mossad istihbarat teşkilatı ile bağlantısı olduğundan şüphelenilen onlarca kişi gözaltına alındı, bir kısmı tutukladı. Geçen ay altı kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Yerlikaya, şüphelilerin Türkiye’de hedef alınan kişi ve şirketler hakkında bilgi toplayıp Mossad’a aktardığını belirtti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, paylaşımında, “Ülkemiz sınırları içerisinde halkımızın milli birlik ve beraberliğine karşı yürütülen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz” dedi.

“Operasyonlarda bir Türk dedektif ve eşi hedef alındı”

Bir Türk güvenlik yetkilisi Reuters’a, İstanbul’da gerçekleştirilen baskınlarda 2011-2020 yılları arasında Mossad’la ilişkisi olduğuna inanılan bir Türk özel dedektifi ve eşinin hedef alındığını söyledi.

Yetkili, dedektifin daha önce Avusturya, İsviçre ve Almanya’da Mossad üyeleriyle buluştuğunu ve onlarla iletişimde kalmak için özel iletişim kanallarını kullandığını söyledi.

İsrail’den konuya ilişkin açıklama gelmedi.

Söz konusu yetkili, dedektifin bundan “önemli bir gelir elde ettiğini ve dokuz kişilik bir ağ oluşturduğunu” da aktardı. Şebeke üyelerinin itirafta bulunduğunu ve dedektif ile eşinin tutuklandığını da sözlerine ekledi.

Ocak ayında bir Türk mahkemesi, Mossad ile bağlantısı olduğundan ve Türkiye’de yaşayan Filistinliler’i hedef aldığından şüphelenilen 15 kişinin tutuklanmasına ve sekiz kişinin sınır dışı edilmesine karar vermişti.

VOA tarafından geçilen Türkiye’de İsrail adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki kişi daha tutuklandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Türkiye’de İsrail adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki kişi daha tutuklandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Türkiye’de İsrail adına casusluk yaptığından şüphelenilen iki kişi daha tutuklandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.