İspanya´da 500 otel batmak üzere

İspanya´da 500 otel batmak üzere

ABONE OL
21:16 - 01/10/2019 21:16
İspanya´da 500 otel batmak üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Thomas Cook iflası üzerinden İspanya´da 500 otel batmak üzere. Daha şimdiden yaklaşık 500 otelin batması belli. Fakat İspanya hükümeti önlem almazsa, durum daha da kötüye gidebilir.

Alman kamu televizyonu MDR tarafından yayınlanan habere göre Avrupa´nın ikinci en büyük tur operatörü Thomas Cook´un iflasından dolayı İspanya´da faaliyet gösteren yüzlerce otel batmanın eşiğinde bulunuyor.

İspanya Otel ve Turizm Birliği Başkanı Juan Molas´ın dün ekonomi gazetesi “Cinco Dias” ile konuşurken en az 500 otelin Thomas Cook´un iflasından sonra batmak üzere olduğunu belirterek 100 otelin doğrudan Thomas Cook´a bağlı olduğunu, diğer otellerin misafirlerinin yüzde 30 ile 70 arasında Thomas Cook´tan geldiğini ekledi.

Durum daha da kötüye gidebilir

Birlik başkanı Molas´a göre İspanya hükümeti acil önlem almazsa, durum daha da kötüye gidebilir, çünkü Thomas Cook´un sırf İspanya´da bıraktığı borçlar, ilk başta tahmin edilen 200 milyon Euro´dan daha da çok çıkabilir. Sadece İspanya´da faaliyet gösteren sekiz büyük otel zincirinin Thomas Cook´tan alacakları, yaklaşık 100 milyon Euro civarındadır.

MDR´ye göre İspanya Otel ve Turizm Birliği İspanya´da faaliyet gösteren toplam 15 bin otel ve konaklama işletmesini temsil etmekte. Thomas Cook´un iflasından beklendiği gibi özellikle Mayorka ve komşu adalarında ve Kanarya Adaları´nda bulunan oteller en ağır şekilde etkilendi.

Orijinal habere link:

https://www.mdr.de/nachrichten/politik/ausland/spanien-hunderte-hotels-muessen-wegen-thomas-cook-pleite-schliessen-100.html

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.