İşini kaybeden inşaat mühendisi artıyor

İşini kaybeden inşaat mühendisi artıyor

ABONE OL
21:08 - 25/12/2021 21:08
İşini kaybeden inşaat mühendisi artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ekonomik krizlerle birlikte işsiz kalan inşaat mühendisleri sayısının arttığı belirtildi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO) 67, Antalya Şubesinin 33. Kuruluş Yılı nedeniyle tören düzenlendi. Törende mesleğinde 25, 40, 50, 60 yılını tamamlayan toplam 110 inşaat mühendisine plaket verildi.

İMO Antalya Şube başkanı Mustafa Balcı, Türkiye’nin ve dünyanın çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir süreç yaşadığını belirtti. Balcı, şunları kaydetti.

‘’Bir yandan ekonomik sorunlarla uğraştığımız, diğer yandan hep birlikte mahvettiğimiz yaşam alanlarımızı nasıl düzeltebiliriz diye kafa yorduğumuz, bir taraftan da iki senedir mücadele etmeye çalıştığımız salgın şartları altındaki bir süreçteyiz. Birincil sorunumuz Yurt içinde yaşanan siyasi kamplaşmaya dayalı olarak gelişen terör ve kavga ortamı ile Ortadoğu’da yaşanan savaşlardır. Siyaset; ırk, din ve mezhep siyaseti olarak şekillendirilmemelidir. Siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğu ise kesinlikle unutulmamalıdır.’’

Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının ‘olmazsa olmazımız’ olması gerektiğini ifade eden Balcı, şöyle devam etti.

‘’Hesap veren bir siyaset anlayışına ihtiyaç vardır. İşini iyi yapamayan siyasetçinin yerine işini iyi yapanın tercih edileceği bir siyasi arena yaratılmalıdır. Özgürlüğü, eşitliği, hukuku, toplumsal barışı yok eden politikalar ve siyasetçiler güçlü ülke olmanın önündeki en büyük engeldirler.

Ülke olarak çok badireler atlattık hala da atlatıyoruz. Uzunca bir süredir ekonomik krizler ile mücadele etmekteyiz. Üç rakamlı Enflasyon senaryolarının konuşulduğu bu günlerde, maalesef döviz kurlarını takip etmekten başımız dönmektedir. TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçekliği de aklımızla alay eder mahiyettedir. Ülkemizdeki ekonomik krizin etkisinin henüz tam anlamıyla piyasalara yansımadığını söyleyebiliriz.’’

Sadece bu yıl içerisinde yüzde 50’ye varan bir döviz artışı nedeniyle hem özel sektör, hem devlet, hem belediyeler, hem de ailelerin borçla yüklenilen bir dönemi yaşadığına dikkat çeken Mustafa Balcı, ‘’Bu dönemin açığa çıkaracağı problemlerle ile önümüzdeki günlerde çok daha fazla karşı karşıya kalacağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu süreç içerisinde işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanmakta, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşmaktadır. Buna rağmen İnşaat Mühendisliği Diploması veren okul sayısı ve kontenjanları artırılmakta, dolayısıyla meslektaşlarımız her geçen gün biraz daha fazla işsizliğe mahkûm edilmektedir’’ dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.