Irkçı AfD`nin Atatürk’ün ismi ve resmini kullanmasına tepkiler büyüyor

Irkçı AfD`nin Atatürk’ün ismi ve resmini kullanmasına tepkiler büyüyor

ABONE OL
11:51 - 27/08/2021 11:51
Irkçı AfD`nin Atatürk’ün ismi ve resmini kullanmasına tepkiler büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’ da 26 Eylül’de yapılacak seçimlere 4 hafta kala Irkçı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) seçim çalışmalarında afişlerle Atatürk’ ün adını kullanması Türklerin sivil toplum örgütleri ve Atatürk hayranı vatandaşlarımızın büyük tepkisine yol açtı. Birçok kişi özellikle sosyal medyada bu girişime tavır koydu ve sert biçimde eleştirdi. AfD Partisi Milletvekili Adaylarından bazları Almanca ve Türkçe olarak Türk bayraklı, Atatürklü Afişlerinde ‘’ Atatürk’ te AfD ye oy verirdi, bizi seçerdi’’ diye sözler yazmış bulunuyorlar.

Konuyla ilgili olarak Berlin CHP Birlikleri Başkanı Kenan Kolat imzalı Basın açıklamasında şunlara değinildi;

 IRKÇI PARTİNİN ATATÜRK AFİŞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMAMIZ

Almanya genel seçimleri öncesinde AfD adlı ırkçı partinin bir milletvekili adayı ülkemizin ve partimizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi politikalarına alet etmeye tevessül etmiştir.

Bunu şiddetle kınıyoruz. Sosyal medyada paylaşılan bu görseli biz partinin karanlık emellerine hizmet etmemek amaçlı kullanmıyoruz. Bu partinin zihniyeti Almanya’da demokratik rejimi tehdit etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk bugün yaşasaydı, bu partinin toplumdan dışlanması için mücadele ederdi. Türk toplumundan da ricamız afişi paylaşarak parti için reklam yapmamalarıdır.

Konuyla ilgili atılabilecek hukuksal adımlar olması durumunda gerekenin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

CHP Berlin Birliği

Frankfurt’ tan Atilla Karabörklü (Almanya Türk Toplumu Eş Başkanı) ise şu yorumu yaptı; ‘’Almanya’da Türk, Yahudi ve Müslüman karşıtı ırkçı AfD partisi “Atatürk de bizi seçerdi” diye afiş bastırmış. Atatürk olsa sizi önüne katar kovalardı’’…

Bielefeld’ ten Mehmet Ali Ölmez (Sosyal Danışman) ise’’ Aynen doğru Mustafa Kemal Atatürk, anti emperyalist ve bağımsızlık savaşı vermiş bir onurlu şahsiyet, hayatta olsaydı siz faşistleri önüne katıp kovalardı.’’

SPD kamuoyu yoklamalarında önde gidiyor

AfD Almanya’da maalesef yükselişi önlenemeyen bir parti ve şu an Berlin’ deki Alman Parlamentosu Bundestag ta 90’a yakın Milletvekiliyle temsil ediliyor.

Keza göçmen, İslam, mülteciler ve yabancı karşıtı açıklamalarıyla dikkat çeken bu parti birçok Eyalet Parlamentonda temsil ediliyor ve şu an kamuoyu yoklamalarında yüzde 10-14 bandında gidip geliyor.  Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Adayı Olaf Scholz yüzde 23, Hristiyan Demokratların (CDU) Adayı Armin Laschet’ in yüzde 22 ve Yeşiller Partisinin Başbakan Adayı Annalena Baerbockun ise seçimlerde yüzde 19 lar da oy alacağı tahmin ediliyor.

AfD’nin birçok eyalette seçim kazanmasını manşetlerine taşıyan Berlin’ den  Der Tagesspiegel gazetesi ise genelde ön yargılı, bilgisiz vatandaşların bu partiyi seçtiğini ve AfD nin gerçek yüzünü göremediğini belirtiyor.

Almanya’nın doğusundan çok oy alan AfD nin Alman siyasetinde kalıcı olması buradaki politik gözlemcilerin ve ilerici insanların en büyük endişesi.

Mehmet Tanlı/Berlin

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.