İranlı kadınlara bir destek de Nürnberg’den

İranlı kadınlara bir destek de Nürnberg’den

ABONE OL
12:06 - 17/10/2022 12:06
İranlı kadınlara bir destek de Nürnberg’den
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’da kadınların başörtülerini atarak başlattıkları eylemlere bir destek de Nürnberg’den geldi.

Lorenz Kilisesi önünde toplanan kadınlar arasında yer alan Kuzey Bavyera Türk Kadınlar Kulübü’nün bazı üyeleri, İranlı kadınların yanında yer aldı.

Türk kadınları taşıdıkları pankartta, “Türk kadınları İranlı kardeşlerinin yanındadır, Özgür kadın, Özgür İran” şeklinde yazılar yazdılar. Kadınların katliamına karşı durmak istediklerini belirten ve Molla rejimini kınayan Kuzey Bavyera Türk Kadınlar Kulübü Onursal Başkanı Gülseren Suzan Menzel, eyleme Türkçe, Almanca ve Farsça yazı ile katıldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti, başörtüsü sorununu çözdü ve toplum rahatladı, emeği geçenlere teşekkür borçluyuz, bundan da çok memnunum. İran’da başörtüsünü kurala uygun örtmediği gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini’nin ölümü üzerine düzenlenen protestolarda onlarca kadın öldürüldü ve yüzlerce kişi tutuklandı. Örneğin, 20 yaşındaki Hadis Necefi, güvenlik güçleri tarafından kurşunlandı. Yaklaşık 3 yıl önce İran’ı eşimle gezdiğimizde, kız öğrenciler bana ‘Biz de Türkiye’deki kadınlar gibi özgürce, kendi irademizle karar vermek istiyoruz yani isteyen taksın, istemeyen takmasın, bu konuda bize destek çıkın’ dediler. İranlı sanatçılar da bizden destek istediler. Biz de Türk kadınları olarak, bu başörtüsü sorununun orada da çözülmesinden yanayız.”

 

İranlı kadınlara bir destek de Nürnberg’den

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.