“İran’ın Dünyanın İlgisine İhtiyacı Var” 

“İran’ın Dünyanın İlgisine İhtiyacı Var” 

ABONE OL
12:39 - 24/09/2022 12:39
“İran’ın Dünyanın İlgisine İhtiyacı Var” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin Ahlak Polisi gözetiminde hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde yayılan protesto dalgası dinmiyor. İran resmi rakamlarına göre çıkan olaylarda en az 17 kişi hayatını kaybetti.

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan New York’ta yaşayan Solmaz Şerif’e göre can kaybı resmi açıklamanın çok üzerinde. Şerif, İran’dan aldığı bilgilere göre, güvenlik güçleri tarafından 10 yaşında kız çocuğuna ateş açıldığını savunuyor.

İran’daki protestoculara dünyanın birçok yerinden destek geliyor. Amerika’da da özellikle İran asıllı Amerikalılar’ın yoğunlukla yaşadığı bölgelerde her gün İran rejimi protesto ediliyor.

Şerif, İran halkının Batı’dan gelecek desteğe her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu şu sözlerle vurguluyor: “Başka bir Ruanda olmaması için, daha çok insanın ölmemesi için İran halkının dünyanın ilgisine ihtiyacı var.”

İranlılar’ın kaybedecek bir şeyleri olmadığını, yaralansalar bile sokakta protestoya çıktıklarını paylaştıklarını anlatan Şerif, Whatsapp, Instagram gibi sosyal medya kanallarının engellendiğini, internetin yavaşlatıldığını hatta bazı bölgelerde hiç erişim olmadığını aktardı.

Türkiye’deki kadınların İranlı hemcinsleri için düzenledikleri protestoların İran’da gündemde olduğuna da değinen gazeteci, Türkiye’de ünlüler tarafından yapılan sosyal medya paylaşımlarının da İranlı kadınlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

VOA tarafından geçilen “İran’ın Dünyanın İlgisine İhtiyacı Var”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İran’ın Dünyanın İlgisine İhtiyacı Var”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İran’ın Dünyanın İlgisine İhtiyacı Var”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.