İran’ın dini lideri Hamaney “İsrail cezalandırılacaktır” dedi; İsrail karşılık vermeye hazır

İran’ın dini lideri Hamaney “İsrail cezalandırılacaktır” dedi; İsrail karşılık vermeye hazır

ABONE OL
11:17 - 10/04/2024 11:17
İran’ın dini lideri Hamaney “İsrail cezalandırılacaktır” dedi; İsrail karşılık vermeye hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkesinin Şam’daki büyükelçilik yerleşkesine yapılan saldırıyla ilgili bir kez daha intikam sözü verdi.

Hamaney Ramazan ayının sona ermesi dolayısıyla bugün yaptığı dini konuşmada, “Bu saldırı, topraklarımıza saldırı anlamına geliyor. Bu şeytani rejimin (İsrail) cezalandırılması gerekiyor ve cezalandırılacaktır” dedi.

İran devlet televizyonundan canlı yayınlanan konuşmada Hamaney ayrıca, başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batı’yı Gazze’de Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta İsrail’i destekledikleri için eleştirdi.

İran’ın dini lideri, “Bu felakette İsrail’i engellemeleri bekleniyordu. Ama yapmadılar. Batılı hükümetler görevlerini yerine getirmediler” diye konuştu.

İran’ın dini lideri Hamaney, Şam’daki saldırıda öldürülenlerin cenazesinde dua ederken- 4 Nisan 2024.

İran bu ay başında Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yedi askeri danışmanının ölümüne neden olan hava saldırısının intikamını alacağını açıklamıştı.

Saldırı, Ortadoğu’daki çatışmaların daha da tırmanması riskini arttırdı.

İsrail Dışişleri Bakanı: “İran saldırırsa karşılık veririz”

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ise bugün yaptığı açıklamada Hamaney’e yanıt vererek, İran’ın İsrail’e saldırması halinde ülkesinin karşılık vereceğini söyledi.

Katz, X sosyal medya platformundan, ”İran kendi topraklarından saldırırsa İsrail de karşılık verecek ve İran’a saldıracaktır” diye yazdı.

İran, Filistinli Hamas ve Lübnanlı Hizbullah gibi İsrail karşıtı militan grupları destekliyor, İsrail’i ise egemen bir devlet olarak tanımıyor.

İran destekli Lübnan Hizbullah’ı İsrail ile her gün karşılıklı ateş açarken, Yemen’deki Husiler de Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemileri hedef alıyor.

VOA tarafından geçilen İran’ın dini lideri Hamaney “İsrail cezalandırılacaktır” dedi; İsrail karşılık vermeye hazır haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’ın dini lideri Hamaney “İsrail cezalandırılacaktır” dedi; İsrail karşılık vermeye hazır haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’ın dini lideri Hamaney “İsrail cezalandırılacaktır” dedi; İsrail karşılık vermeye hazır haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.