İran’dan İsrail’e misilleme sözü

İran’dan İsrail’e misilleme sözü

ABONE OL
15:04 - 05/04/2024 15:04
İran’dan İsrail’e misilleme sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İranlı yetkililer, Suriye’deki büyükelçilik binasına düzenlenen ve 7 çalışanın hayatını kaybettiği saldırıda ölenlerin cenaze töreninde, İsrail’i cezalandıracağına dair açıklamalarını yineledi.

İran’da düzenlenen cenaze törenine ilişkin devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde, kalabalığın “İsrail’e ölüm” ve “Amerika’ya ölüm” sloganları attıkları görüldü.

Suriye’de öldürülenlerden ikisinin tabutu tören alanında yer alırken kalabalık ilahiler okudu ve Filistin bayrakları salladı.

Saldırıda ölenler arasında Pazartesi günü Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Büyükelçiliği yerleşkesini ziyaret eden İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi de bulunuyordu.

Devrim Muhafızları Başkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami Tahran’da cenaze için toplanan kalabalığa hitabında “Düşmanın kutsal İslam Cumhuriyeti’ne karşı hiçbir eylemi cevapsız kalmayacaktır. Cesur askerlerimiz Siyonist rejimi cezalandıracaktır” dedi.

Devrim Muhafızları’nın eski komutanı Muhsin Rızai de İsrail’e misilleme yapılması olasılığı hakkında yorumda bulundu.

Rızai, “Karar verildi. Kesinlikle misilleme olacak” dedi; ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Cenaze töreni, İran’ın ülke çapında devlet destekli Filistin yanlısı ve İsrail karşıtı büyük mitinglerin yapıldığı “Kudüs Günü”nde düzenlendi.

İran medyası Filistinli militan grup İslami Cihad’ın lideri Ziyad El Nehale’nin de Tahran’daki mitinge katıldığına dair haberlere yer verdi.

İran’da Kudüs Günü mitingleri her yıl, Ramazan ayının son Cuma günü, 1967 savaşında İsrail tarafından ele geçirilen topraklarda kurulacak bir devletin başkenti olarak Doğu Kudüs’ü isteyen Filistinliler’e destek amacıyla düzenleniyor.

İran’ın sert bir misilleme uyarısında bulunması bölgede daha geniş çaplı bir savaş endişelerini arttırdı.

İsrail silahlı kuvvetleri de hava savunma birlikleri için daha fazla asker seferber ettiklerini açıkladı ve son olarak Perşembe günü tüm muharip birliklerin izinlerinin askıya alındığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da Perşembe günü yaptığı açıklamada ülkesinin kendilerine zarar veren ya da zarar vermeyi planlayan herkese karşılık vereceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Suriye’deki büyükelçiliği vurulan İran’dan İsrail’e misilleme sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suriye’deki büyükelçiliği vurulan İran’dan İsrail’e misilleme sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suriye’deki büyükelçiliği vurulan İran’dan İsrail’e misilleme sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.