İran’dan ABD ve İsrail’e uyarı

İran’dan ABD ve İsrail’e uyarı

ABONE OL
16:17 - 14/04/2024 16:17
İran’dan ABD ve İsrail’e uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İnsansız hava araçları ve füzelerle İsrail’i hedef alan İran, İsrail’in misilleme yapması durumunda daha büyük bir saldırıyla karşı karşıya kalacağını belirtti ve Amerika’nın da buna destek vermesi halinde ABD üslerinin hedef alınacağını kaydetti.

Tümgeneral Muhammed Bagheri devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “İsrail’in İran’a misilleme yapması halinde tepkimiz bu geceki askeri harekattan çok daha büyük olacak” dedi.

Bagheri, Tahran’ın İsviçre aracılığıyla Washington’ı da uyardığını, İran’a karşı herhangi bir misillemenin ABD tarafından desteklenmesi halinde Amerika’nın bölgedeki üslerinin de hedef alınacağını ilettiklerini kaydetti.

Bagheri, İran’ın saldırısının iki İsrail askeri üssünü başarılı bir şekilde hedef aldığını da belirtti ve “Operasyonlarımız sona erdi ve onları sürdürmeye niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonuna konuşan Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami de Tahran’ın, İsrail’in çıkarlarına, varlıklarına, yetkililerine veya vatandaşlarına yönelik herhangi bir saldırısının kendi topraklarından karşılık verileceği yeni bir denkleme girdiğini söyledi.

İran saldırısında yaklaşık 300 olduğu belirtilen insansız hava araçları ve füzelerin nerdeyse tamamının imha edildiği belirtiliyor.

İsrail’e bu konuda Amerika, İngiltere ve Fransa da yardımcı oldu.

Bununla birlikte İsrail’in güneyinde bir askeri üs vuruldu ama İsrailli yetkililer üssün normal faliyetlerine devam ettiğini önemli bir hasar olmadığını belirtiyor.

7 yaşında bir kız çocuğunun ağır yaralandığı da İsrail’den gelen bilgiler arasında.

“İran ABD’yi bilgilendirdi”

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian Pazar günü Tahran’da yabancı büyükelçilerle yaptığı toplantıda, İran’ın ABD’ye İsrail’e yönelik saldırılarının “sınırlı” olacağını ve meşru müdafaa amaçlı olacağını bildirdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı sosyal medya mesajında da İran’ın “savunma operasyonlarını” uzatmaya niyeti olmadığını ancak meşru çıkarlarını herhangi bir yeni saldırıya karşı korumakta tereddüt etmeyeceğini belirtti.

VOA tarafından geçilen İran’dan ABD ve İsrail’e uyarı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’dan ABD ve İsrail’e uyarı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’dan ABD ve İsrail’e uyarı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.