İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı

İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı

ABONE OL
23:15 - 15/11/2023 23:15
İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın bugünkü haberine göre İranlı iki kadın, “dünyaya ahlaksızlık, yozlaşma tohumu ekme” ve insan kaçakçılığı suçlarından idam cezasına çarptırıldı.

İranlı yetkililer “dünyaya ahlaksızlık, yozlaşma tohumu ekme” terimini, İslami ahlaka aykırılık dahil olmak üzere çeşitli suçları tanımlamak için kullanıyor.

Bazı insan hakları savunucuları idam cezasına çarptırılan iki kadının LGBT hakları aktivisti olduğunu ve masum olduklarını söyleyerek fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Reuters, fotoğrafları henüz doğrulayamadı.

IRNA ise haberde, “İnternet’te yayınlanan haberlerin aksine, hükümlüler genç kadınları ve kızları eğitim ve iş fırsatları vaadiyle aldatıp ülke dışına kaçırmış ve birçoğunun intiharına neden olmuşlardır” ifadelerini kullandı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Mart ayında yaptığı bir açıklamada, eşçinselliği batı medeniyetinin ahlaki yoksunluğunun bir parçası olarak tanımlamıştı.

Batılı insan hakları grupları, İran’daki LGBT karşıtı uygulamaları sert biçimde eleştiriyor. İran yasalarına göre, eşcinsel ilişkiler ölüm cezasıyla cezalandırılabiliyor.

VOA tarafından geçilen İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’da İki Kadın İdam Cezasına Çarptırıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.