İran’da 50’den Fazla Milletvekili COVID-19’a Yakalandı

İran’da 50’den Fazla Milletvekili COVID-19’a Yakalandı

ABONE OL
20:15 - 05/02/2022 20:15
İran’da 50’den Fazla Milletvekili COVID-19’a Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsü salgının başında zor günler yaşayan İran’da Omicron varyantı nedeniyle yeni bir dalga daha yaşanıyor. Ülkenin 290 üyesi bulunan parlamentosundaki 50’den fazla milletvekili de COVID-19’a yakalandı.

İran devletine bağlı YJC haber ajansına konuşan milletvekili Alirıza Salimi, meclisin bu haftaki toplantısının COVID-19 tedbirleri uygulaması altında yapılacağını söyledi.

Geçen yıl Nisan ayında da İran parlamentosunda çok sayıda milletvekilinin COVID-19’a yakalanması nedeniyle meclis iki hafta süreyle kapalı kalmıştı. İran’da yakalandığı Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybeden milletvekilleri de oldu.

Salgında yeni bir dalganın görüldüğü İran’da resmi verilere göre son günlerde ortalama 30 bin yeni vaka görülüyor. Son 24 saatte açıklanan vaka sayısıysa 23 bin 130 oldu.

85 milyon nüfuslu ülkede resmi verilere göre bugüne dek 6,5 milyondan fazla kişi salgına yakalandı ve 132 bin 500’den fazla kişi de hayatını kaybetti. Ancak resmi verilerin haricinde İran’da çok sayıda kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Salgının ilk günlerinde başkent Tahran yakınlarında toplu mezarlar hazırlandığına dair uydu görüntüleri batılı medya kuruluşları tarafından yayımlanmıştı.

Ülkede son bilgilere göre 50 milyondan fazla kişi iki doz Corona virüsü aşısını olurken 19 milyonu aşkın kişi de üçüncü doz aşısını oldu.

VOA tarafından geçilen İran’da 50’den Fazla Milletvekili COVID-19’a Yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran’da 50’den Fazla Milletvekili COVID-19’a Yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran’da 50’den Fazla Milletvekili COVID-19’a Yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.