İran ve Suudi Arabistan’dan Yakınlaşma Sinyali

İran ve Suudi Arabistan’dan Yakınlaşma Sinyali

ABONE OL
23:42 - 13/07/2022 23:42
İran ve Suudi Arabistan’dan Yakınlaşma Sinyali
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran ve Suudi Arabistan, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ortadoğu ziyaretine çıktığı bir dönemde ikili temasları daha da arttırmak niyetinde olduklarını açıkladı. Tahran ve Riyad arasında diyaloğun arttırılması hedefine dair açıklama, İran Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Sünni Müslüman Suudi Arabistan ve Şii İran arasındaki beşinci tur görüşmeler Irak’ın başkenti Bağdat’ta yapıldı. Ortadoğu’da karşılıklı vekalet savaşları yürüten ve uzun yıllardır sorunlu ilişkileri bulunan Suudi Arabistan ve İran ilişkilerin geliştirilmesi yönünde adımlar atıyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kanaani Bağdat’ta yapılan görüşmelerin ardından temasların umut verici olduğunu söyledi.

Sözcü Kanaani bir sonraki tur görüşmelerin ertelenmesinin de olumsuz bir durumdan kaynaklanmadığını dile getirdi.

Kanaani “Bağdat’ta yapılacak bir sonraki tur görüşmelerin ertelenme nedeni, ileriye doğru atılacak önemli bir adıma dair çabalar” açıklamasını yaptı.

İki ülke arasındaki ilişkilerde tansiyon 2016 yılında Suudi Arabistan’ın Şii bir din adamını idam etmesinin ardından yükselmişti. Bu olayın ardından İranlı protestocular Tahran’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği binasına saldırmışlardı.

VOA tarafından geçilen İran ve Suudi Arabistan’dan Yakınlaşma Sinyali haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran ve Suudi Arabistan’dan Yakınlaşma Sinyali haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran ve Suudi Arabistan’dan Yakınlaşma Sinyali haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.