İran ve Suudi Arabistan Görüşmelerinde İlerleme

İran ve Suudi Arabistan Görüşmelerinde İlerleme

ABONE OL
11:28 - 07/07/2021 11:28
İran ve Suudi Arabistan Görüşmelerinde İlerleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran ve sorunlar yaşadığı Suudi Arabistan arasındaki görüşmeler sürüyor. İran tarafından yapılan açıklamda, görüşmelerde ilerleme sağlandığı ancak halen daha çok sayıda tartışmalı konunun masada olduğu belirtildi.

İran hükümet Sözcüsü Ali Rebii, devlet televizyonu tarafından yayınlanan konuşmasında “Bu görüşmelerde iyi ilerleme kaydedildi. Ancak bazı tartışmalı konuların çözümlenmesi zaman alabilir” ifadelerini kullandı.

İki ülke, aradaki tansiyonun düşürülmesi amacıyla Nisan ayında doğrudan görüşmelere başlamıştı.

Amerika’nın yakın müttefiklerinden olan Suudi Arabistan, İran’ın nükleer programına, Suriye ve Ortadoğu’da bazı militan grupları desteklenmesi ve Yemen’de Husilere destek vermesi gibi konularda ters düşüyor.

VOA tarafından geçilen İran ve Suudi Arabistan Görüşmelerinde İlerleme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran ve Suudi Arabistan Görüşmelerinde İlerleme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran ve Suudi Arabistan Görüşmelerinde İlerleme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.