“İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde”

“İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde”

ABONE OL
12:06 - 17/02/2022 12:06
“İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’ın nükleer programının kısıtlanması amaçlı 2015 yılında imzalanan anlaşma yeniden canlandırılmaya çalışılırken İran Dini Lideri Hamaney’den, ülkenin nükleer programına ilişkin bir açıklama geldi.

Hamaney, İran’ın nükleer enerji kullanımının ülkenin bağımsızlığıyla ilgili ilişkili olduğunu söyledi ve “İran’ nükleer silah değil nükleer enerji üretme hedefinde” dedi.

İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, devlet televizyonundan halka seslendi. Hamaney konuşmasında “Er ya da geç barış içerisinde bir nükleer enerjiye ihtiyaç duyacağız. Eğer bunun peşinden gitmezsek bağımsızlığımız bundan zarar görecek” dedi.

Hamaney ayrıca İran’ın hiçbir zaman nükleer bir silah üretmenin peşinde olmadığını bunun İran’ın düşmanları tarafından çıkarılmış bir iddia olduğunu belirtti.

İran, ABD ve batılı ülkeler arasında İran’ın 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmaya dönmesi konusunda görüşmeler devam ediyor. İran, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD’yi nükleer anlaşmadan çekmesinden bu yana anlaşmaya dair yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmiyor. İran anlaşma için öncelikli olarak kendisine uygulanan ambargoların kaldırılmasını istiyor.

VOA tarafından geçilen “İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “İran Nükleer Silah Değil Nükleer Enerji Peşinde” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.