İran Bir Alman Vatandaşını Gözaltına Aldı

İran Bir Alman Vatandaşını Gözaltına Aldı

ABONE OL
23:59 - 27/08/2022 23:59
İran Bir Alman Vatandaşını Gözaltına Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’da bir Alman vatandaşı gözaltına alındı. Bilgiyi paylaşan Almanya Dışişleri Bakanlığı söz konusu şahsın neden gözaltına alındığına dair detay paylaşmadı.

İran İçişleri Bakanlığı da konuya ilişkin herhangi bir açıklama ya da yorumda bulunmadı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, şahsa Alman konsolosluğu tarafından yardımcı olunduğunu belirtti.

İran son zamanlarda ülke içerisindeki yabancıları çoğunlukla casusluk iddiasını öne sürerek gözaltına alma işlemlerini arttırmış durumda. İnsan hakları örgütleriyse İran’ın bu gözaltı ve tutuklamaları kasten yaptığını bu sayede uluslararası tartışmalı konularda bu kişileri koz olarak kullanmaya çalıştığını belirtiyor.

Haziran ayında İran’da bir mahkeme fransız turist Benjamin Briere’yi casusluk suçlamasıyla yaklaşık 9 yıl hapse mahkum etti. Briere, iki yıl önce İran-Türkmenistan sınırında fotoğraflar çekerken gözaltına alınmıştı.

Temmuz ayında da İsveç’in eski bir İranlı yöneticiyi savaş suçuyla yargılamasının ardından İran bir İsveç vatandaşını yine casusluk iddiasıyla gözaltına aldı.

İran’da hali hazırda Cemşid Şarmahd adlı bir İran asıllı Alman vatandaşı silahlı bir muhalif gruba liderlik etme suçlamasıyla yargılanıyor. ABD’de yaşayan Şarmahd 2020 yılında İran tarafından gözaltına alındı. Ailesi Şarmahd’ın Dubai’deyken kaçırıldığını söylüyor.

Geçen yıl Ağustos ayında da yine İran asıllı bir Alman vatandaşı olan insan hakları savunucusu Nahid Taghavi, ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla 10 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.

VOA tarafından geçilen İran Bir Alman Vatandaşını Gözaltına Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İran Bir Alman Vatandaşını Gözaltına Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İran Bir Alman Vatandaşını Gözaltına Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.