Irak'taki Gösterilerde Can Kayıpları

Irak'taki Gösterilerde Can Kayıpları

ABONE OL
20:18 - 20/01/2020 20:18
Irak'taki Gösterilerde Can Kayıpları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’ın başkenti Bağdat’ta halk bir kez daha sokaklarda gösteriler yapmaya başladı. Diğer bazı şehirlerde de görülen gösterilerde polisle göstericiler arasında yer yer çatışmalar çıktı. Göstericiler Bağdat’ta birçok noktada ana yollar ve caddeleri kapatamaya çalıştı.

Bağdat dışında da gerçekleşen gösterilerde halkın Nasiriye, Kerbela ve Amara şehirlerinde de ana yolları kapattıkları, barikatlar kurarak lastikler yaktıları yönünde haberler geldi.

Haftanın ilk günündeki protestolarda ikisi polis toplam dört kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Pazar gecesi de gösterilerin olduğu Tayaran Meydanı’nda göstericiler zaman zaman polise molotof kokteylleri fırlatmış, polis de göstericilere biber gazı ve ses bombalarıyla müdahale etmişti.

Göstericiler yeniden sokağa inmelerinin nedenini, Başbakan Adil Abdül Mehdi’nin yeni bir hükümet kurulması da dahil olmak üzere verdiği sözleri yerine getirmemesi olarak açıklıyorlar.

Bağdat Polisi, hali hazırda göstericilerin barikatlar kurarak kapatmaya çalıştığı tüm yolların, polisin müdahalesi sonucunda açıldığını belirtti.

Bağdat’ta başta elektrik ve su gibi temel ihtiyaçların karşılanamaması ve yüksek işsizlik, yolsuzluk nedeniyle 1 Ekim tarihinde başlayan sokak gösteririleri geçtiğimiz yılın son günlerine kadar devam etmişti. Gösterilerde bugüne dek 450’den fazla kişi hayatını kaybetti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.