Irak'taki Gösterilerde 3 Kişi Daha Öldü

Irak'taki Gösterilerde 3 Kişi Daha Öldü

ABONE OL
10:47 - 04/11/2019 10:47
Irak'taki Gösterilerde 3 Kişi Daha Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak Başbakanı Adil Abdül Mehdi’nin protestoların sonlanmasına yönelik son çağrısına rağmen halk Pazartesi günü de sokaklarda gösterilere devam ediyor. Mehdi göstericilere yaptığı çağrıda protestoların ülkeye mali yükünün çok ağır olduğunu dile getirmişti.

Irak’ta 1 Ekim itibariyle başlayan gösterilerde şu ana kadar 250’den fazla kişi hayatını kaybetti. Son olarak da dün gece Kerbela’daki İran Konsolosluk binasına girmeye ve binayı ateşe vermeye çalışan göstericilere güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu en az 3 kişi daha hayatını kaybetti. Olayda 10 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Ülkede gösteriler yaşanan ekonomik sorunlar, yüksek işsizlik ve yolsuzluklar nedeniyle başladı. Göstericiler hükümetin istifa etmesini ve çete olarak niteledikleri siyasetçilerin hepsinin görevlerini bırakmak istediklerini dile getiriyorlar.

Başbakan Mehdi, haftasonu yaptığı açıklamada, gerekirse istifa etmeye hazır olduğunu ve çeşitlü reformları yapma sözü verdi ancak bu açıklamalar da halkı tatmin etmedi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.