Irak’ta Türk Askerlerinin Bulunduğu Bölgeye Roket Saldırısı

Irak’ta Türk Askerlerinin Bulunduğu Bölgeye Roket Saldırısı

ABONE OL
16:52 - 15/04/2021 16:52
Irak’ta Türk Askerlerinin Bulunduğu Bölgeye Roket Saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın Başika bölgesinde düzenlenen roket saldırısı sonucu bir Türk askerinin yaşamını yitirdiğini, bir çocuğun da yaralandığını belirtti.

Bakanlıktan bugün yapılan açıklamaya göre, “Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı” düzenlendi, “atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine” düştü.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca, bölgede bir Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) görevlendirildiği ve gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla ilgili olarak Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Bu saldırıyı yapanlara gereken bedel misliyle ödetilecektir” ifadesini kullandı.

Saldırı haberi, bölgedeki Kürt yetkililerin dün Erbil Havaalanı yakınlarında Amerikan birliklerinin konuşlandığı noktanın yakınlarına SİHA ile düzenlendiğini açıkladığı hava saldırısının ardından geldi. Çarşamba günü yaşanan saldırıda can kaybı olmadığı belirtiliyor.

Erbil’de dünkü saldırı, bölgedeki Amerikan güçlerine yönelik ilk bilinen SİHA saldırısı olma niteliğini taşıyor. Amerika’nın İran destekli milisleri sorumlu tuttuğu diğer saldırılar roketlerle düzenlenmişti.

Bu saldırı öncesi Iraklı yetkililer, Erbil’de Türk askerlerinin konuşlandığı bölgenin yakınlarına en az iki roket atıldığını açıklamıştı.

IKBY’den saldırılara kınama

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan daha sonra yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüşerek Erbil ve Başika’daki saldırılarla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı da bir açıklama yayınlayarak saldırıları kınadı.

Saldırılarla ilgili olarak Twitter hesabından açıklamalarda bulunan İKBY Başbakanı Barzani de ayrıca, “Bu son saldırılar yurt içinde güvenliğimizi ve küresel koalisyonla işbirliğimizi gölgeleme girişimidir” dedi ve Başika’daki saldırıyı da şu sözlerle kınadı: “Bu gece Erbil Uluslararası Havaalanı ve Başika’daki Türk askeri üssüne yönelik terör saldırılarını ve bunun arkasındaki terör grubunu en güçlü şekilde kınıyorum.”

Hem ABD’nin hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgedeki varlığı, Irak’taki tüm dış güçlerin askerlerinin çekilmesini talep eden İran destekli milis gruplarca reddediliyor.

VOA tarafından geçilen Irak’ta Türk Askerlerinin Bulunduğu Bölgeye Roket Saldırısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak’ta Türk Askerlerinin Bulunduğu Bölgeye Roket Saldırısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak’ta Türk Askerlerinin Bulunduğu Bölgeye Roket Saldırısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.