Irak’ta Seçim Sonuçları Tartışma Yarattı

Irak’ta Seçim Sonuçları Tartışma Yarattı

ABONE OL
19:39 - 12/10/2021 19:39
Irak’ta Seçim Sonuçları Tartışma Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Haftasonu yapılan genel seçimlerin ilk sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla birlikte Irak’ta sonuçlara itirazlar ve tartışmalar başladı. İran destekli Şii grup Fetih Koalisyonu’nun lideri Hadi el Amiri, seçimin sonuçlarını kabul etmeyeceklerini ilan etti.

El Amiri, Al Aahd TV kanalında yayınlanan ve sosyal medyada yer alan mesajında, “Bedeli her ne olursa olsun bu üzerinde oynanmış seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğiz. Seçmenlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.

Bir başka Şii grup olan Direniş Grubu da benzer şekilde seçimlerin sonuçlarını tanımayacaklarını ilan etmişti.

Irak’ta seçimlerin yolunu açan 2019 yılındaki protesto olaylarıyla ilgili olarak İran destekli partiler, yaklaşık 600 kişinin öldüğü olaylara müdahil olmakla suçlanıyor.

Haftasonu yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Şii lider Mukteda El Sadr hareketine bağlı Sadr grubu, seçimlerden galip olarak çıktı. İlk sonuçlara göre Sadr grubu, 329 üyeli parlamentoda 73 sandalye kazanmayı başardı. Seçimi ikinci sırada eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi’nin partisi Takaddüm tamamlarken eski Başbakan Nuri El Maliki’nin partisi Kanun Devleti de parlamentoda en çok sandalye kazanan üçüncü parti oldu.

VOA tarafından geçilen Irak’ta Seçim Sonuçları Tartışma Yarattı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak’ta Seçim Sonuçları Tartışma Yarattı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak’ta Seçim Sonuçları Tartışma Yarattı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.